poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 594 .



Nedemonstrarea lipsei lui Dumnezeu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-03-20  |     | 



Există o formulare a credincioșilor care trece adesea ca argument în dezbaterea cu un ateu "nu poți demonstra că nu există dumnezeu".
Există însă câteva probleme aici.
În primul rând nici inexistența lui Poseidon, a romulanilor sau a puternicului spirit binefăcător al Sfântului Polonic nu au fost extensiv demonstrate.
Lista celor care nu pot fi demonstrate poate fi lungită la infinit astfel că la un moment dat în evoluția raționalului oamenii s-au concentrat pe a găsi dovezi despre existența lucrurilor și nu confirmări repetate ale inexistenței acestora.
În al doilea rând dacă am vrea să încercăm să demonstrăm inexistența lui dumnezeu mai degrabă decât să facem o pledoarie pentru existența lui am aduna mai ușor argumente. Copii sunt violați, sau mor de leucemie înconjurați de biblii, Hitler a avut o viață politică plină de succese, Stalin a scăpat netrăsnit până ce a primenit demografic două continente și Iliescu a avut 3 mandate. În ce lume condusă de o divinitate a binelui genul ăsta de lucruri se întâmplă?
În al treilea rând incapacitatea de a nega ideea de creație și posibilitatea ca aceasta să fie luată în considerație la nivel ipotetic nu implică automat un comportament și o mentalitate de tip omenesc a unui eventual creator, caracterizate prin vanitate, dorință bolnăvicioasă de a fi apreciat, porniri vindicative față de cei ce nu o fac, cu apetență permanentă pentru ode, pentru puparea fotografiei și pomenirea zilnică.
Dacă a creat lumea, Creatorul nu a făcut-o pentru recenzii favorabile în biblii sau corane și nici nu cred că se mai chinuia să facă atâtea galaxii dacă păcatele din post ale lui țața Floarea îl interesau de fapt.
Toate acestea sunt contribuții ale firii și percepției omului despre omnipotență , respectiv ale modului în care omul concepe că ar dori să fie adulat dacă ar produce atât de multă creație proprie.
În ultimul rând discuția este futilă pentru că un credincios nu iși trage credința din dovezi, astfel că fie și descoperirea unor eventuale probe irefutabile demonstrând 100% inexistența lui dumnezeu ar fi inutile, minus că aceste probe ar fi vreo erată: "țeapă, fraierilor" scrisă de mâna lui Isus la noul testament...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!