poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1987 .



Viața într-o ecuație cu n+1 necunoscute
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2015-02-04  |     | 



1.Viața poate fi pusă într-o ecuație cu n+1 necunoscute, n variabile devenite elemente în matricea ființării, plus o necunoscută care este femeia.

2.Femeia poate fi desfăcută de senzual, nuri, farmec, grație, atracție, care sunt elemente feminine și erotice, și pusă în matricea iubirii.

3.Ce rămâne din femeie, ascuns cunoașterii bărbaților, emite o formă de protest, frondă, blam, și-și schimbă domiciliul sufletesc, trecând dintr-o stare în alta.

4.Iubirea echivocă și inefabilă se situează undeva între o necunoscută, ce face filantropic daruri (carnale) și câteva mirări masculine.

5.Iubirea este atrasă de vârtejul centrifugei unei existențe învăluite în umbre și lumini, care azvârle în exterior, prin rotația sinelui lumii, vectorii stereotipiei, spleenului și ignoranței.

6.Vectorii delăsării, blazării și zădărniciei, sunt înfipți într-un orizont în care viața-și proiectează pustietatea și nimicnicia.

7.Mă caut în caracteristicile umane, în culorile mimetice ale răsăriturilor și apusurilor, în idoli păgâni, în intrinsecitatea lucrurilor, în imanența personală, în reîncarnări distribuite de karmă, și mă regăsesc, însă altfel, în conexiunile cuvintelor.

8.Mă caut în sublimul din esențele poeziilor, în umbrele ce ne împing către marginea lumii, dincolo de care se deschid abisul și genunea, în luminile absorbite de spirit și de suflet, și mă regăsesc, însă transfigurat, în esențele idealurilor.

9.Poeții nu se situează înafara lumii, căci imaginația debordantă, ideile inovatoare și gândirea fecundă, sunt proiectate în ceea ce are lumea mai elevat, stilizat și genuin, adăugându-i esențele ființiale proprii.

10.În exteriorul lumii stau doar cei cu o gândire greșită, în care s-au strecurat erori, și care se manifestă în viață dezechilibrat, disonant, străbătuți de anxietăți și depresii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!