poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 606 .



Proiectul "Aghiasma"
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [KOSTEA ]

2015-01-19  |     | 



O știre bombă își face cu dificultate loc în paginile electronice ale unui site de calitate, nimerit intitulat „Cap limpede”.
Articolul insistă asupra cercetării originale a doamnei Angelina Malakhovskaia, fizician, care, timp de zece ani, a studiat efectul semnului crucii asupra a diferitelor structuri expuse.
Beneficiind, probabil, de o finanțare serioasă din partea patriarhiei, femeia de știință a expus mostre de apă de lac, fântână, râu, izvor, băltoacă, chioarcă, păstrăvărie sau robinet la efectul semnului crucii, atât în varianta ortodoxă cât și în cea papistașă, prin stânga sau prin dreapta, de popă sau de babă, cu sau fără rugăciune.
Deși articolul nu spune asta explicit, sunt absolut convins că un cercetător cu determinarea, ideația și cerbicia dumneaei, în 10 ani de efort științific, a expus mostrele susmenționate și la alte tipuri de influențe control (descântece, aplauze, piatră-foarfece-hârtie, deget mijlociu, dublu deget mijlociu, citate din Tora, răsfoit de Coran sau primele versuri din Hare Krishna).
Mostrele susmenționate au îngrijorat-o inițial foarte mult pe doamna Malakhovskaia, având în vedere că microscopul institutului, Igor, a demonstrat că acestea erau pline de bacterii. Bacterii multe și dezgustătoare, anticipate de altfel de majoritatea personalului stabilimentului, care oricum dezinfectează zilnic apa de băut cu vodkă binecuvântată.
Stuchind în sâni la neașteptata descoperire doamna cercetător s-a crucit, după care uitându-se din nou a constatat că vietățile păreau, după cruce, ceva mai apatice.
Acesta a fost începutul proiectului.
După 10 ani, centralizarea datelor obținute a dus la concluzia tulburătoare că semnul crucii, mai ales dacă este o cruce ortodoxă adevărată, atingând în mod reglementar plexul, umerii și tărtăcuța rezultă în reducerea marcată a numărului de bacterii.
Ulterior puținii bacili supraviețuitori au putut fi sterilizați complet de expunerea la varianta pravoslavnică a „Tatălui nostru” și numai KGB știe ce s-a întâmplat când mostrele au fost expuse și la „Crezul” sau „Înger, îngerașul meu”.
Prin contrast crucile făcute în dorul lelii, la beție, nu numai că au cruțat bacteriile din cănile de studiu, dar aparent le-au și accelerat evoluția spre forme de viață periculoase, inorogi microscopici, drăcușori psihedelici și alte necurățenii periculoase.
Deja soboare de preoți de-a lungul și latul mamei Rusii se implică în exterminarea completă a bacteriilor periculoase și cercetători de robotică avansată sunt în prim planul cursei mondiale pentru crearea primului robot cu o performanță de peste 20000 cruci/secundă, capabil a steriliza Volga într-o singură sesiune de pioșenie.
Vânzările de apă oxigenată, tinctură de iod sau rivanol au scăzut brusc și companiile farmaceutice locale sunt în faliment, cu excepția desigur a celor axate pe producerea spirtului.
Problema este cu adevărat mai deschisă discuțiilor și interpretărilor cu cât există și date empirice care sugerează că, la rândul lor, bacteriile, mai ales în cantități mari, au efecte nocive asupra preoțimii.
De câteva luni, de la publicarea rezultatelor, telefonul institutului este permanent liber, în așteptarea mesajului de la fundația Nobel și cercetătorii sărbătoresc ceea ce pare a fi marele succes al proiectului „Aghiasma”.
Numai Alioșa, portarul, continuă să fie vigilent și să pună, zi de zi, vodkă în toate mostrele de apă care îi trec prin față.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!