poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2060 .



Nesfârșitul și sfârșitul
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-12-09  |     | 



1.Când gândul devine remușcare, în ființele străbătute de deznădejde și disperare sucombă omul înecat în fluidul exasperării.

2.Dacă minunea stă lipită de noi ca o umbră luminiscentă și esoterică, și deschide un orizont al bucuriei subtile și inefabile, ea este suficientă pentru a înlocui nemurirea.

3.Nesfârșitul activează mecanismele cosmice pentru a funcționa mișcând toată materia din univers.

4.Sfârșitul este supus unor mecanisme desuete, îmbătrânite, erodate, și lasă în mișcarea sa către nefiind, umbre de oameni acoperind integral efemerul și finitudinea.

5.Finitul din infinit, prin frecarea de inutil, zadarnic și derizoriu, își încetinește deplasarea prin spațiile destinului, pregătind și instruind sufletul pentru a fi supus karmei, transformând neantul dintre moarte și o nouă viață în substanță psihedelică și spirituală.

6.Poezia alunecă frumos, nesilențios, cu cuvintele supuse frecării gândurilor, înspre nesfârșit.

7.Am tatuat cuvintele cu săruturile literelor, ce se caută între ele pentru a se acupla și a forma alte cuvinte, care întreabă viața cum e fără iubire, iar viața tace și se refugiază în plâns.

8.Când totul este atât de frumos, ne întrebăm dacă este real, căci numai urâțenia are suport real, este obiectivă și generalizată.

9.Corpul invadat de dorințe crase se tatuează cu iubire debusolată și dezabuzată, care se dezfoliază de piele și se aruncă în marea propozițiilor, prin care înoată ternul, fadul și repulsia, desfigurând cuvintele, împrăștiate într-un haos erotic.

10.Angoasa și-a pus costumul de scafandru, pentru a rezista la scufundarea în apele adânci ale psihicului, prin care înoată rechinii deprimării.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!