poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1651 .



Hackerii made in Romania
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [MyMosys ]

2014-10-31  |     | 



Se spune despre hackeri că sunt persoane pasionate de informatică, a căror preocupare principală, care le oferă și o satisfacție de neegalat, este aceea de a „sparge” codurile unor sisteme informatice cât mai greu accesibile. Există mai multe categorii de hackeri, dar eu mă voi opri doar la cei care au făcut din activitatea lor preferată un mod de a-și demonstra atașamentul și devotamentul față de țara lor.

Se pare că românii reușesc cu brio să treacă peste granițele existente în diferite dispozitive de hardware, a caror vulnerabilitate demonstrând-o, și-au câștigat renumele de cei mai periculoși hackeri din lume. Ei s-au adaptat rapid pe piață, aptitudinile lor fiind recunoscute pe plan internațional, demonstrând o inventivitate care i-a propulsat direct pe primele locuri din topurile forumurilor de criminalitate cibernetică. Singurul lucru care le împiedică însă pe „victime” să facă plângere împotriva acestui gen de activitate, este acela că astfel de atacuri le ajută să își îmbunătățească sistemele de siguranță, unele dintre ele căutând chiar să-i angajeze pe „violatorii de sisteme”.

Toate aceste „realizări” nu fac decât să demonstreze că orizonturile minții românilor nu par să aibă limite. Ocupația hackerilor români nu se reduce însă doar la informatică, ei se investesc singuri cu statutul de apărători ai interesului național, atunci când consideră că persoanele care ar trebui s-o facă dorm în papuci. Grăitoare în acest sens sunt măsurile luate în situațiile în care românii au fost supuși unor umilințe europene de genul celor în care francezii au sugerat într-o emisiune de înaltă audiență că salutul românilor este cel al cerșetorilor, cu mâna întinsă și glas rugător, de genul britanicilor care ne-au numit „romanian gypsies” sau a ungurilor au avut neobrăzarea de a spânzura o păpușă care l-ar fi întruchipat pe Avram Iancu. În lipsa oricărei poziții oficiale, hackerii de România au spart site-ul cotidianului „Le Monde”, postând un articol semnat R.N.S. – Romanian National Security, în care se cere respect pentru țara noastră, făcându-se apel la sângele de roman, la eroii patriei și la faptul că respectul impune respect. Britanicilor, le-a fost servit pe site-ul cotidianului „Daily Telegraph” textul următor: „ Ne-am săturat să vedem cum niște gunoaie ca voi încearcă să-și bată joc de țara noastră. Să ne creați o imagine cu totul alta față de cea reală numindu-ne „romanian gypsies”, difuzând emisiuni de tot căcatul gen Top Gear. Daca ați avut tupeul să enervați o țară întreagă, aflați că nu ne vom opri aici!” Pentru unguri, s-a rezervat surpriza spargerii site-urilor publicațiilor și televiziunilor TV2, Budapest Times, Magyarhirlap si EchoTV, fiind transmis extremiștilor următorul mesaj: „V-ați înșelat crezând că o palmă dată istoriei și poporului român va întoarce și celălalt obraz. Conștiința națională ne obligă să luăm măsurile morale ca Eroii Neamului Român să se odihnească în continuare în liniște. [...] Nu vom uita și nu vom ierta. Puneți-ne răbdarea la încercare!”

Hackerii de România au ajuns să sperie lumea? Păi lumea care se simte speriată, ar trebui să-și reconsidere atitudinea față de țara noastră și locuitorii ei, să acorde respect valorilor reale și să le recunoască.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!