poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2369 .



"Fascinația mării" 2014, festivitate de premiere
personale [ ]
Cercul Militar Constanța, 04 octombrie 2014

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florinel ]

2014-10-12  |     | 



Într-o ambianță sobră și elegantă, în sala de festivități a Cercului Militar Constanța, în fața unui public select, format din scriitori, militari, studenți și elevi la Marină Militară și alți iubitori de literatură, sâmbătă, 04 octombrie a.c, a avut loc premierea câștigătorilor celei de-a II-a ediții a concursului literar "Fascinația mării", în cadrul unui spectacol prezentat cu farmec de domnul Aurel Lăzăroiu, ajutat de o distinsă domnișoară, Ligia Stemate, recitatoare cu mult talent. Oaspeții au fost întâmpinați de gazdele primitoare: Aurel Lăzăroiu și domnul m.m.p.drd. Liviu Tănase, Șeful Cercului Militar.
În deschidere, domnii comandori Vasile Gheorghieș și Liviu Olteanu au dat citire mesajelor adresate de Șeful Statului Major al Forțelor Navale și Comandantul Flotei și al Garnizoanei Constanța.
Înmânarea premiilor a fost inspirat împletită cu momentele artistice susținute de elevi ai Liceului de Muzică din Constanța, interpreți la pian, oboi și vioară, ultimele două instrumente fiind acompaniate la pian de doamna profesoară Marina Dunărințiu. Surpriza serii a reprezentat-o baritonul Bogdan Ocheșel, solist al Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", care a impresionat în mod deosebit asistența cu cele două piese interpretate.
Se cuvine a remarca disciplina și bunul gust care s-au făcut simțite pe parcursul evenimentului, lucru care era de așteptat având în vedere organizatorii (Cercul Militar, coordonat de Statul Major al Forțelor Navale și Cenaclul "Mihail Sadoveanu", acesta tot de pe lângă Cercul Militar), ceea ce confirmă o dată în plus faptul că militarii au constituit dintotdeauna (și încă mai constituie) Elita Þării. Tocmai de aceea am ținut ca, în cuvântul meu, să subliniez faptul că acest premiu (printre destul de multe altele) mă onorează în mod deosebit. Felicitări și mulțumiri organizatorilor și juriului!
Componența juriului (pe care am aflat-o la festivitate) a fost următoarea: Cdor Vasile Gheorghieș - Președinte, Cdor (r) Ananie Gagniuc, Ion Roșioru, Alexandru Birou și Gheorghe Mihalcea.

Premianții:

TROFEUL - Florentina Loredana Dalian CT - 9,50

Poezie 1 – Vali Slavu HD - 8,75
2 – Ottilia Ardeleanu CT - 8,50
3 – Any Dragoianu GJ - 8,40

Proza 1 – Pavel Lica B - 8,75
2 – Puiu Ioan Marinescu CJ - 8,50
3 – Anastasia Dumitru CT - 8,30

Premii speciale

1. Premiile Cercului Militar Constanța:

- Mihai Boboc – CT
- Neculai Vicol - Ploiești

2. Premiile Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu”:

- Liviu Băițel – CT
- Lavinia Georgiana Pascu - CT

(Conform mesajului primit de la Seful Cercului Militar Constanta, Mmp drd. Liviu Tanase)

Oricum, cel mai premiat a fost Dan Norea, având în vedere că a urcat pe scenă de trei ori, pentru a primi premiile celor absenți la festivitate.

O notă bună și studenților/ elevilor "marinari" care își dovedesc încă de pe acum apartenența la o clasă de elită, nu doar prin frumusețea specifică tinereții și a hainei militare, ci și prin modul exemplar de comportament. Cinste lor!
Din păcate, timpul scurt și noaptea care începea să se lase nu mi-au permis să rămân atât cât aș fi vrut la agapa de după, unde, chiar și așa, pe fugă, am mai schimbat impresii cu cei prezenți, printre care și prieteni pe care îi revăd mereu cu drag: Aurel Lăzăroiu, Dan Norea, Petru Brumă, Liviu Tănase, Ottilia Ardeleanu, Anisia Popa, Laura Văceanu, Alexandra Flora Munteanu, Anastasia Dumitru, Radu Patrichi, dar și dintre cei pe care îi văd din an în Paște: Ioan-Marinescu Puiu, venit tocmai de la Cluj, cu palinca, slănina și ceapa în... poezie (nu în traistă). E drept, mi-a lipsit marele Noni, dar cel puțin am avut cascheta lui în fotografia pe care organizatorii au ales-o de pus în broșura cu textele câștigătoare. Pesemne, la Alba Iulia, în mai, când am făcut fotografia, am avut o premoniție, deși habar n-aveam pe atunci de concurs și, chiar dacă aș fi avut, n-aș fi bănuit că voi lua frumosul trofeu.

Joi, 09 octombrie 2014, Radio Constanța a difuzat emisiunea în direct "Stil de viață" cu Steliana Bajdechi, care i-a avut invitați pe doi dintre protagoniștii festivalului: Aurel Lăzăroiu, în calitate de organizator, și Florentina Loredana Dalian.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!