poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 984 .



Spiritul în contact cu nimicul și cu totul
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-09-22  |     | 



1.Când ne săturăm de manifestările lumii, ne rupem temporar conexiunile cu ea, și intrăm într-o solitudine în care timpul este legat de rădăcinile genealogice împreună cu nenăscuții, însă ne reîntoarcem la esențe de fiecare dată când ne terminăm analiza făcută asupra noastră.

2.M-am săturat să caut mereu răspunsuri, însă nu mă voi plictisi niciodată să pun întrebări.

3.În contact cu nimicul concentrat, spiritul riscă să se sfărâmițeze, și atunci se proiectează în realitate, a cărui substanță îl înfășoară și îl protejează, ca o aură cu irizări esoterice.

4.În contact cu totul redus la esențe, spiritul riscă să intre în osmoză și să-și piardă substanța divină, și atunci se strecoară în sine, într-o sferă în care se multiplică și își mărește dimensiunea.

5.Doar imanența este ireductibilă, indivizibilă și indestructibilă, ea absoarbe atât negativul, cât și pozitivul, le amestecă într-o pastă pe care o dizolvă energia ei pură, și fară imanență omul ar ceda în fața bolii.

6.Contururile reflectate în oglindă sunt statice, nu reprezintă ființa noastră mobilă, complexă și dinamică, ci entitatea care locuiește în mintea reflexivă, căci oamenii aleși se prefigurează și transfigurează din irizații, stări iridescente, spirit contemplativ deschis elementelor progresului și gânduri ce pulsează în ritmuri sublime.

7.Obiectele sunt oglinzi ce reflectă fragmetele fiindului, pe când oamenii au oglinda în interior, și când se privesc, văd ca un tablou pictat în ulei de emoții, sensibilități, cu personaje ce au fizionomiile sinelui, eurilor și sufletului.

8.Între firesc și nepăsare se construiește fiindul smălțuit cu speranțe, iar indezirabilii trăiesc la marginea lumii, alungați din centrul ei de forța centrifugă a deznădejdii.

9.Atunci când acționăm din instinct și impuls, rațiunea, din vector obiectiv îndreptat înspre realitate, devine punct mișcându-se între coordonatele vieții, iar omul devine marionetă, sfărâmițat de bulversări și abandonat în purgatoriul nefiindului.

10.Umbrele au rolul lor, sunt proiecțiile din corp în exterior a negativităților, iar când se uzează prin folosirea lor în mecanismul vieții, le aruncăm, rămânând despuiați în fața infinitului numit destin.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!