poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1979 .



Lumea fiecăruia, în simbioză cu lumea reală
personale [ ]
maxime si reflectii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-07-09  |     | 



1.În iubirea care se desfășoară pe axa existențială se bat iluziile cu pasiunea, dorul cu neliniștea, plenitudinea cu decepțiile, în timp ce ființa este străbătută de iridescențele stărilor și-n ea cresc rădăcini implantate în lume.

2.Flashul ideilor din gândire luminează fulgurant timpul, cu trecutul devenit cenușă fierbinte presărată peste amintiri, cu prezentul învăluit în pâcla angoaselor și a anxietăților, și cu viitorul ce înmagazinează viziunile logice și stenice.

3.Visele au goluri adânci în care se retrage subconștientul, influențat de imagini bizare covârșind gândurile somnolente și inerte, iar tristețea impregnată de lacrimi își creează albie prin care curge ca un șuvoi învolburat, luând cu ea mâzga și aluviunile existențiale.

4.Prin vise diurne, facem din amintiri o colecție de fotografii developate în minte și care cuprind fizionomiile celor cu care venim în contact.

5.Iubirea reduce lumea la doi, iar ramificațiile ei ating sentimentele încinse de pasiunea paroxistică, când însă degenerează în ură, dispreț și discordie, dragostea devine evanescentă și face din patimă o substanță ternă care impregnează sufletul deposedat de iubire.

6.Subconștientul s-a lărgit în coșmar, umplând hiatusurile cu substanța corozivă a groazei, care, la trezire, este dizolvată în lumina conștiinței, ce reflectă ceva nevăzut și impalpabil, acoperite de fluidul cosmic.

7.Fiecare are lumea lui în simbioză cu lumea reală, formată din vise diurne, amintiri, idei, compendiu de gânduri repetitive, fantezii, care îl ajută să treacă peste conexiuni nocive și nefaste.

8.Iubirea nu-i un joc, căci sentimentele construiesc în inimă un altar la care se închină iubiții, din ea se nasc emoții elevate umplute cu pasiune.

9.Ceea ce știm provoacă suferință, ceea ce nu știm activează prostia ce-și trimite strigătul neputinței, în care rânjește un diavol, în lăuntricul pictat în culorile terne ale blazării.

10.Transparența în gândire nu înseamnă sinceritate, ci nerușinarea de a exhiba intimitatea în spațiul comun al umanității.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!