poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5857 .



Debut Marius Lăzărescu
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [suntdoibujori ]

2013-11-12  |     | 












Precum Cervantes, eu cred că viața omului se cere trăită întru poezie, întreaga viață și indiferent de felul în care își trăiesc toți ceilalți viețile lor.
Totuși, când ajunge să debuteze la 53 de ani, din care 35 petrecuți în suveran dezinteres pentru publicare, ''omul'' se întreabă firesc dacă această întâmplare ar putea avea vreun înțeles.

Volumul meu de poezie ''nu mă doare nimic doar lipsesc'' editat de Karth (imprint Herg Benet Publishers) este acum foarte aproape de librării.
Lansarea va fi în data de 16 noiembrie 2013 la ora 19:00 în pub-ul ''Tramvaiul 26'' din București, strada Cercului nr.6 (zona Moșilor). Evenimentul va fi moderat de Alex Voicescu, editorul cărții. Vor fi prezenți Ofelia Prodan, Felix Nicolau, Leonard Ancuța, Ciprian Burcovschi, Arnoux Maz și invitați surpriză. Sunteți bineveniți!

Câteva cuvinte despre această carte de debut:

''nu mă doare nimic doar lipsesc e un debut întârziat pe nedrept – și asta se vede din maturitatea scriiturii, din siguranța tăieturilor de cotidian și din inteligența procesării lor imaginative. Căci Marius Lăzărescu nu-i dintre biografiștii care doar consemnează, ci dintre cei care folosesc pragul notației realiste pentru un salt în intensitatea imaginativă, în devianța fantezistă.'' (Al. Cistelecan)

''Un volum cu asemenea titlu ar putea vesti un poet blestemat venit prea târziu, dacă titlul nu ar fi o inteligentă și melancolică auto-ironie. (...) Scriitorul știe perfect ce se întâmplă în fabricile de poezie ale momentului și este capabil să pastișeze-parodieze multiple rețete. (...) Rezultă o formulă poetică mereu surprinzătoare, nesățioasă în setea de rostire.'' (Felix Nicolau)

''Cum să cunoști un om care nu se încadrează în niciun tipar cumsecade, care respinge din start orice formulă sinucigașă, imprevizibil până la capăt? (...) Ai impresia că în poezia lui ludică, ironică și autoironică, biografică și deseori fals-biografică, cu piruete extravagante și inovatoare printre tropi, cu excese și cu măști, telurică dar și aerian-acvatică, îl poți descoperi cu ușurință pe autor. Nimic mai fals.'' (Ofelia Prodan)




 photo 900_zpsac3c5d94.jpg




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!