poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 965 .



12 lucruri de făcut când nu este curent
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [84Cristian ]

2011-11-26  |     | 



Desigur lipsa curentului electric este ceva supărător și care aduce cu sine nervi tuturor. Suntem învățați și crescuți folosind nelipsita electricitate, fără ea ne este foarte greu să trăim. Bine… în trecut când această descoperire nu apăruse, era desigur altfel. Pe lângă faptul că te-ai oftica și înjura în gând situația nerezolvând nimic, te-ai întinde un pic în pat să te odihnesti. Bineînțeles uitându-te la pereți. De obicei lipsa de curent are loc pe înserat, când îți este lumea mai dragă. Așa că, vrei nu vrei cauți o lanternă pentru a-ți lumina calea până la bucătărie, unde scotocești prin sertare haotic după lumânări.
După ce lumina acestora animă puțin situația parcă te simți altfel. Fiindcă tot ești în bucătărie și aragazul îți face cu ochiul te gândești că nu ar strica să papi ceva. Doar ai acum și mediul unei atmosfere romantice. Și, ca să nu mănânci pe mutește, repede te trăznește o idee fulger. Fugi și iei frumușel telefonul mobil, care are bateria pe jumătate descărcată, dar îți este de ajuns. Apăsând butonul play al listelor de melodii, sunetul năvălește asaltând fără nici un fel de probleme liniștea supărătoare.
Începi să te fâțâi de colo prin casă, nimic. Curentul parcă și-a luat definitiv rămas bun. La un moment dat te duci pe balcon să-ți împrospătezi plămânii cu aer curat și rece. Te uiți în zare și nici vecinii nu au curent electric, străzile la fel întunecate și ele. Dar, te oftici din nou când mai vezi la câte unii lumini răzlețe prin casă. Sunt aceia care și-au permis a-și cumpăra un generator. Începi a scotocii prin buzunarele pantalonilor după cele câteva țigări rămase. Scoți una. Te uiți un pic lasciv la ea, gândind ceva în mintea ta. Nicotina și monoxidul de carbon își fac și ele loc în plămânii tăi, luptându-se cu aerul proaspăt oarecum biruindu-l.
Te uiți la ceas și observi cu stupoare că de două ore nu ai făcut mai nimic. Având o presimțire cum că energia electrică nu va veni prea curând, te duci și te schimbi pentru a face o mică plimbărică prin oraș. Când te vei întoarce ar trebui să fie prezentă și mult iubita noastră electricitate.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!