poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1621 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 41

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-11-06  |     | 



Théâtre Royal de la Monnaie din Bruxelles a prezentat opera „Oedip” de George Enescu (1881 – 1955). Critica a primit această înscenare a regizorului Alex Ollé cu multe elogii. Ziarul german FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG a scris printre altele: „Prin folosirea de scale exotice, pătrimi și heterofonia din muzica populară regională, caracterizată prin voci și succesiuni de ritmuri absolut independente, George Enescu anticipă evoluția lui György Ligeti care provine din aceași sferă culturală.”

La 22 octombrie a murit, în vârstă de 86 de ani, scriitoarea Barbara König. Autoarea a fost una din puținele femei ale renumitei Gruppe 47, o întrunire de scriitori germani din era postbelică. Ultima ei carte poartă titlul Notizen einer Freundschaft (Notițe unei prietenii) și are ca temă persoana lui Hans Werner Richter (1908 -1993), inițiatorul Grupei 47.

Nektarios Vlachopoulos a câștigat la Hamburg concursul pentru cel mai bun recitator de poetry slam. Finala concursului a avut loc în fața unui public de 4000 de oameni. La Hamburg au recitat în tot timpul concursului, cu fazele obișnuite de preliminare, 250 de recitatori din Germania, Austria și Elveția în prezența a 14.500 de spectatori.
Finala celor mai buni poeți de scenă

Premiul Georg Büchner este considerat ca fiind cel mai valoros premiu literar din Germania. Se decernează de 60 de ani de către Academia Germană pentru Limbă și Creație Poetică. Anul acesta a fost premiat autorul Friedrich Christian Delius (*1943). Valoarea monetară a premiului este de 50.000 de Euro. Șanse pentru această coroană literară au numai autori care au primit deja alte premii literare. Scriitoarea Angela Leinen (*1968) formulează acest fapt în felul următor: „Premiul Georg Büchner este un drac defecând, în căutare după grămada cea mai mare.” (SONNTAZ, 29/30 octombrie 2011)

Asta a spus Mario Vargas Llosa despre tatăl său: „Tatăl meu a fost foarte autoritar, chiar brutal. A urât tot ce avea legătură cu cărți. Pentru familia mamei mele eram un copil talentat. Am fost lăudat când am scris o poezie sau o poveste. Când tatăl meu a aflat acest lucru a spus: un scriitor este un pervers, un homosexual. Mi-a interzis să scriu și m-a trimis la o școală militară. Și așa mi-a livrat materia pentru primul meu roman.” Un interviu foarte emoționant, apărut în magazinul de sfârșit de săptămână al săptămânalului DIE ZEIT (6.10.2011).

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!