poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2154 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 31

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-07-31  |     | 



În ziarul elvețian ZÜRCHER ZEITUNG s-a putut citi un eseu despre „mizeria poeziei germane contemporane și multiplele primejdii ce o pândesc”. Autorul textului, Jürgen Brôcan, constată că „lirica de azi seamănă des cu un experiment de laboratoriu, rezultatele căruia sunt prezentate publicului în formule și coduri secrete.”

Un agent literar are de fapt sarcina de a face legătura între autori și edituri. Unii fac acest lucru, alții încearcă însă să câștige doar bani pe urma unor autori, cu precădere amatori. La Berlin atrage acum un proces atenția publică care se ocupă cu proviziuni mari, încasate de un agent literar, fără ca acestea să fie onorate. Scriitorii amatori au plătit până la 4760 de euro, fără ca agentul să se țină de contractele semnate. Acum procesul a fost întrerupt din cauza îmbolnăvirii inculpatului și observatorii procesului nu prea cred într-un sfârșit pozitiv pentru cei înșelați. Jurnalistul Andreas Bernard a publicat în SÜDDEUTSCHE ZEITUNG un eseu pe această temă, nu chiar singulară, în lumea literară din Germania. Subtitlul textului anunță „o relatare despre marginile triste ale lumii literare, în care miturile vechi despre genii, înțelegeri greșite și statornicie mai au valabilitate”.

Scriitorul german Ingo Schulze (*1962) spune despre scriitoarea canadiană Alice Munro: „Literatură este înainte de toate literatură, din ea se face literatură universală sau succes universal. S-ar putea discuta despre mecanismele care fac din literatură un succes universal. S-ar putea pune și întrebarea dacă o Alice Munro finlandeză, română, coreană sau arabă ne-ar fi cunoscută.” (LITERATUREN, iulie/august 2011)

Bach:vokal se intitulează un proiect al ansamblului coral-instrumental Stiftsmusik Stuttgart, conceput pe o periadă de zece ani. Ansamblul vrea să interpreteze toate cele 400 de piese vocale compuse de Johann Sebastian Bach (1685 – 1750). Concertele și slujbele cu operele vocale ale lui J. S. Bach vor răsuna toate în biserica Stiftskirche din Stuttgart. Întreaga acțiune va costa în jur de trei milioane de euro. Primul concert va avea loc la 30 septembrie 2011.

Intendantul Peter Rein părăsește, după 10 ani de activitate fructuoasă, teatrul orășenesc din Ingolstadt. În acest timp au avut loc pe scena din Ingolstadt peste 5000 de reprezentații de teatru, muzical, operetă și operă. Iată crezul cultural al acestui intendant: „Cultură este hrană și nu lux.”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!