poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1961 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 26

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-06-26  |     | 



În această săptămână au ajuns la Bayreuth primii artiști care vor cânta la cea de-a 100-a ediție a Festivalului Wagner. Este vorba de 200 de coriști. Ultimii care sosesc în aceste zile în orașul lui Richard Wagner vor fi instrumentiștii. Repetițiile orchestrei încep la 30 iunie. În total vor lucra pe timpul festivalului pe „dealul verde” 800 de oameni pe scenă și în culise. Totodată au apărut primele critici la adresa organizatorilor. Prea puține bilete ajung la vânzare. Anul trecut 60 % din totalul biletelor au fost retribuite sponzorilor și rezervate pentru diverși politicieni. Dintr-un contingent de ca. 58.000 de bilete sunt rezervate pentru studenți doar 750. Festvalul cu operele lui Wagner începe la 25 iulie cu opera Tannhäuser și se încheie la 28 august cu Tristan și Isolde.

În Germania există și premii nedotate, ca de exemplu Medalia Goethe. Aceasta este acordată de Institutul Goethe, începând din anul 1954. Din anul 1975 această decorație are valoare de ordin oficial al Republicii Federale Germane. Până acum a fost acordat de 320 de ori unor personalitîți din 58 de țări. Printre ei se numără somități culturale ca Daniel Barenboim, Pierre Boulez, György Ligeti, Imre Kertész, Sir Karl Raimund Popper, Jorge Semprún ș.m.a. Anul acesta vor fi evidențiați autorul de romane de spionaj David Cornwell alias John le Carré, intelectualul polonez Adam Michnik și doamna Ariana Mnouchkine, regizoară franceză de teatru.

Omul de știință Frank Marcinowski de la Universitatea Münster se ocupă cu fenomenul sistemelor de comunicație. Recent a analizat calitatea a 66 de ziare regionale din Germania. 32 dintre ele dețin în raza lor de distribuire (abonamente și vânzare liberă) o poziție de monopol. Celelalte au cel puțin un concurent. Ziarele fără concurență directă sunt evident mai bune, spune Marcinowski. Astfel regula, după care concurența înviorează afacerea, nu este valabilă în domeniul presei. Sistemul funcționează însă numai acolo, spune omul de știință, unde „editurile nu se amestecă în treburile redacțiilor”.

Herta Müller s-a adresat într-o scrisoare deschisă, publicată în FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG de vineri, cancelarului german, doamnei Angela Merckel. Purtătoarea Premiului Nobel pt. Literatură cere înființarea unui centru de documentare a exilului german, un loc care poate să realizeze legături cu experiențele exilului postbelic și ale artiștilor exilați din RDG și din alte dictaturi esteuropene. „Într-o mică măsură fac și eu parte din această categorie”, scrie doamna Müller.

Portalul-Internet GuttenPlag Wiki a descoperit și a publicat pasajele de plagiat din lucrarea de doctorat a fostului ministru de apărare german Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg (*1971). Pentru munca aceasta, portalul a primit renumitul premiu Grimme Online Award în categoria Special. Juriul a evidențiat în primul rând „metoda de lucru corectă și fără prejudecăți a administratorilor” acestui side. Concepția side-ului seamănă cu cel al Agoniei.ro, deci are mulți colaboratori. Alte premii, toate nedotate, au fost decernate în categoriile Informație, Cunoștință/Cultură Generală și Cultură/Divertisment.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!