poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1905 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană - 16

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-04-17  |     | 



Autoritățile din China l-au arestat pe artistul Ai Weiwei. Cu această ocazie Herta Müller i-a criticat pe politicienii germani care, după părerea ei, practică o politică de „a se bate pe burtă” față de regimul din Beijing. Această atitudine a germanilor s-a putu constata deja la Târgul de Carte de la Frankfurt, din anul 2009. Și acum se petrece același lucru cu expoziția de artă germană de la Beijing, într-un „bloc de muzeu” care nu este altceva decât un obiect de prestigiu a regimului chinez. Herta Müller cere în săptămânalul FOCUS „izolarea regimului chinez”. „Poate astfel acesta se va comporta altfel cu poporul său”, argumentează purtătoarea Premiului Nobel pentru Literatură.

În Germania lucrează 330.000 de scriitori și artiști din toate domeniile de artă, mai mulți ca în orice țară din Europa. Raportați la numărul angajaților din economie și la stat, numărul oamenilor de cultură constituie doar un procentaj de 0,8 %. În alte țări europene acest procentaj este mai mare: Suedia – 1,5% și Olanda – 1,3%. Numărul cetățenilor germani care citesc cărți în limbi străine este și el destul de modest: 9%. Iată că statisticile ne prezintă o imagine nu chiar strălucitoare despre așa numita țară a poeților și gânditorilor – Land der Dichter und Denker.

Despre expoziția „Arta luminismului” din Muzeul Național din Beijing nu se poate spune că ar fi încununată cu succes. Cele 500 de piese de expoziție din Germania sunt vizitate în medie de 200 de persoane pe zi. Muzeul este atât de mare încât vizitatorii au probleme să găsească sălile cu obiectele de artă din Berlin, Dresda și München. Acum Michael Eissenhauer, directorul muzeului din Berlin, este primul care vorbește de un sfârșit prematur al expoziției germane din imensul complex muzeal din capitala Chinei. Doamna Müller va fi înregistrat aceste declarații cu satisfacție.

Legenda germană a muzicii rock Peter Maffay (*1949, Brașov) a inaugurat în aceste zile pe malul lacului Starnberg, aproape de München, o nouă casă de recreație, o „casă Tabaluga”, pentru copii traumatizați. Prin angajamentul său au fost construite astfel de centre deja pe insula Mallorca și la Roadeș / jud. Brașov.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!