poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4524 .



Terapia dietei
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [allandalla ]

2011-03-13  |     | 



Astăzi e marți, 1 Martie 2011
Soarele răsare la 6:53 dimineața și apune la 5:58 după-amiaza.
Temperatura: -5˚C
Presiunea atmosferică: 1032.8 mb, în urcare
Șanse de precipitații:20%
Umiditate: 85%
Vânt: 23 km/h din directia NNV
Kilogramele mele: 51

A venit primăvara, iar pe mine nu mă mai încap hainele. Patul. Mașina. Biroul. Nu mă mai încape propria mea viață. Am 51 kg, adică cel puțin vreo 3 în plus, știu, unora li se vor părea un moft, ce înseamnă 3 kile acolo amărâte... Înseamnă! Înseamnă că îmi pierd bărbatul, amantul, șeful mă dă afară, plozii mă reneagă, vecinii mă pun să plătesc dublu la întreținere, falimentez pentru că trebuie să cumpăr dublu creme, săpunuri și alte prostioare, iar agonicii vor suporta zeci de texte de supărat sunt, Doamne, supărat, mai cu seamă că nici un editor nu s-a gîndit că mă voi îngrășa vreodată suficient cât să mă displac și, ca atare, am nivel de postare directă.

Astăzi e miercuri, 2 Martie 2011
Soarele răsare la 6:51 dimineața și apune la 5:59 după-amiaza.
Temperatura: -1˚C
Presiunea atmosferică: 1037.9 mb
Șanse de precipitații:10%
Umiditate: 74%
Vânt: 18 km/h din directia N
Kilogramele mele: 51
Nu mai pot trăi cu mine însămi. Până și bluza de pijama îmi stă mulată pe țâțe și ridicată pe burtă. Chiloții mă strâng, port doar blugi elastici. Nimic pe lumea asta nu pare să fie mai dramatic și mai ridicol decât să nu mai încapi în proprii tăi chiloți.
Mă obsedează imaginea uneia de pe Discovery pe care o îngrășa bărbat-su și pe care o curăța printre șunci cu un burețel infim, ca apoi s-o filmeze și s-o posteze pe site-uri pornografice. Pentru genul ăsta de admiratori, devin tot mai apetisantă, doar că pe mine refuză bărbati-miu să mă șteargă cu burețelul. Și nici nu ma filmează. Își amintește cu nostalgie ce suplă m-a luat el, la 43 de kile. Îl văd cum oftează și îi seacă viața prin vene, am să renunț la gestul de a-l întâmpina seara, când vine acasă. Imaginați-vă cum e să te înamorezi de o căprioară și să ți se așeze în poală în fiecare zi o bovină din ce în ce mai mare.
Amantul pleacă tot mai des în delegații, iar plozii mi-au solicitat subtil să fie ridicați de la școală de bunici. Ca o încununare a umilinței, mi s-au spart amortizoarele la mașină.
E ziua deciziei. Până aici!

Astăzi e joi, 3 Martie 2011
Soarele răsare la 6:45 dimineața și apune la 6:00 după-amiaza.
Temperatura acum: -14˚C
Starea vremii: ceață
Presiunea atmosferică: 1037.9 mb
Șanse de precipitații:10%
Umiditate: 71%
Vânt: 11 km/h din directia N
Kilogramele mele: 51


Așa cum face orice femeie responsabilă, conectată la realitate, așa cum face o adevărată femeie, de trei ori femeie, nemaipomenit de femeie, mult prea femeie, prea destul femeie, primul lucru este să-mi calculez indicele BMI, WHR, raportul talie-șolduri, circumferința încheieturii, a staturii, integrală din înălțimea la pătrat și greutate, talia la nivelului buricului, procentul de grăsime din organism și să mă cântăresc de 5 ori pe zi... Ha! Așa-i că habar n-aveați de astea?

Astazi e vineri, 4 Martie 2011
Soarele răsare la 6:47 dimineața și apune la 6:02 după-amiaza.
Temperatura: -16˚C
Vizibilitate: 5.0 km
Presiunea atmosferică: 1031.8 mb
Șanse de precipitații:10%
Umiditate: 69%
Vânt: 8 km/h din directia VNV
Kilogramele mele: 51

Am achiziționat toată bibliografia tematică și un stepper. De azi viata mea se va schimba.
Bună dimineață, primăvara și siluetă! Îmi car șoldurile ca pe tancuri rusești, le biciuiesc cu un duș scoțian, fac abstracție de clănțănitul dinților și mă maaasez cu două creme anticelulitice pe coapse, pulpe și posteriorul cât insula Dramei totale.
Dau drumul la televizor. O tipă îmbrăcată în maieu roz, blugi strâmți și pantofi sclipicioși cu toc face exerciții matinale. ”faceți rotiri cu piciorul cu raza cercului în spate”. Ei, nu zău! Dă-i și calculează raza cercului în spate! Ce diferență e între raza cercului din spate și raza cercului din față totusi? și cât de în spate? și ce rază?
Fac rotiri cu raza cercului în spate așa cum mă taie capul. Deja mă simt mai bine. Mai suplă. Mai antitanchistă. Mai căprioară, mai diafană, mai specială oricum. Și, cu siguranță mai înfometată.
Iau micul dejun conform dietei nou stabilite. Cereale fără zahăr și cafea neagră. Ca și ziua de azi.
La serviciu am voie un iaurt mic la ora 10, 30. Îl hăpăi fără măcar să-i simt gustul. Păstrez cutia și, când ceilalți ies din birou, îi înfulec și eticheta.
Nu mă satur, așa că iau masa de prânz în avans. 1/4 proteine slabe, ¼ amidon și ½ legume. Bleah! Aș mânca o șaorma.


Astăzi e sâmbătă, 5 Martie 2011
Soarele răsare la 6:41 dimineața și apune la 6:03 după-amiaza.
Temperatura: -1˚C
Presiunea atmosferică: 1011.9 mb
Șanse de precipitații:20%
Umiditate: 69%
Vânt: 26 km/h din directia NNV
Kilogramele mele: 51

Încep ziua pe stepper. Îmbrac costumul special de transpirat. Mă simt ca în cămașa de forță, ceea ce ar presupune să mă simt plină de energie. Nu-mi iese, nu mi-am băut cafeaua și aș mînca o omletă picantă și calorică. Alung gândul acesta murdar și pun o muzică motivantă. În vreme ce îmi sună în urechi pe rând ”Divorcio”, ”o bucată de carne de porc nu e o bucată de carne de vită și e foarte fericită că e o bucată de carne de porc”, ”tulai iiii că-s tare grasă și slănina mă apasă ioi”, ”omleta de ouă, de ouă de broască, de broască țestoasăăăăăă”, ”El bacalao”, știați că el bacalao înseamnă cod? Nu-l traduc că mă apucă disperarea. Como me gusta.... el bacalao, tu bacalao, con papas...
La dietă până și eu aș fi în stare să compun un șlagăr nemuritor. Am ajuns la concluzia că marile capodopere s-au născut din foame. Vezi textul de față.

Astăzi e duminica, 6 Martie 2011
Soarele răsare la 6:43 dimineața și apune la 6:05 după-amiaza.
Temperatura: -1˚C
Presiunea atmosferică: 1011.9 mb
Șanse de precipitații:20%
Umiditate: 69%
Vânt: 26 km/h din directia NNV
Kilogramele mele: 51

Lecția zilei de azi e să beau 4 l de apă. Nimic rău în asta, decât că am o burtă ca de luna a 8-a și mă duc la pipi din 5 în 5 minute că am vezica mică, săraca.


Astăzi e luni, 7 Martie 2011
Soarele rasăre la 6:40 dimineața și apune la 6:07 după-amiază.
Temperatura: -3˚C
Presiunea atmosferică: 1034.9 mb
Șanse de precipitații:10%
Umiditate: 65%
Vânt: 27 km/h din directia N
Kilogramele mele: 51

Știrea zilei de azi: un dezaxat și-a bătut nevasta cu ciocanul, a uns-o cu ulei și a mancat-o! Ei, bine, tipul de lângă mine arată destul de apetisant, mai cu seamă de când are gușiță.


Astăzi e marți, 8 Martie 2011
Soarele răsare la 6:40 dimineața și apune la 6:07 după-amiaza.
Temperatura: -3˚C
Presiunea atmosferică: 1034.9 mb
Șanse de precipitații:10%
Umiditate: 65%
Vânt: 27 km/h din directia N
Kilogramele mele: 51

Plozii pleacă la școală înainte să mă trezesc eu, consortul s-a mutat la mă-sa, amantul a realizat că nevasta e cea mai frumoasă și suplă femeie din lume, mama a lăsat toată averea asociației bulimicilor anonimi, iar eu am tot 51 de kile și sunt depresivă.
Vestea proastă e că Prozacul îngrașă.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!