poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1659 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 9

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-02-27  |     | 



Toată lumea vorbește de plagiatul ministrului german de apărare Dr. Karl-Theodor zu Guttenberg, cu numele întreg de nobil Karl Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg, care de acum încolo este doar un simplu zu Guttenberg, fiindcă a renunțat la titlul de Dr. – doctor. Vânătorii de plagiaturi au descoperit în lucrarea sa de doctorat o sumedenie de citate din alte lucrări fără numirea izvoarelor. La un bal de farșang, transmis de un post de televiziune, la care fusese invitat și ministrul de apărare, acesta a absentat, fiind reprezentat de fratele său Philipp Franz Freiherr von und zu Guttenberg. Acesta a ținut o cuvântare de farșang în care s-a prezentat cu precizarea: „Eu nu sunt originalul, ci doar plagiatul.” De la începutul acestui scandal politic au crescut în populație cotele de simpatie pentru ministrul german.

Serbia va fi „țară oaspete” la expoziția de carte din Leipzig, 17 – 20 martie 2011. La Leipzig vor citi anul acesta 120 de autori sudesteuropeni din operele lor.

Pentru festivalul de filme de animație și de scurt metraj din Dresda (12 – 17 aprilie 2011) au fost înaintate 2555 de lucrări. 50 de filme vor participa la concursul internațional și 26 în cadrul concursului național, adică filme germane. Pentru prima dată concurează și pelicule din Iran, Israel și Bulgaria.

Începând din anul 1995 teatrul de cabaret, comedie și muzică Pantheon din Bonn decernează premiul „Reif & Bekloppt!”, pe românește „Copt & Þicnit!”. Anul acesta va primii premiul autorul, traducătorul și recitatorul Harry Rowohlt (*1945). Comentând această veste, premiatul a declarat: „Am fost și înaimte un cur arogant.”

Scriitorul Stefan Gemmel (*1970) va primii la expoziția de carte din Leipzig premiul „Lesekünstler“, un fel de „Artist de citire“. Se spune că autorul de cărți pentru copii și tineri este în stare să fascineze pe o perioadă mai îndelungată, prin felul său însuflețit de a citi, ca și prin competența sa pedagogică, chiar și un auditoriu compus din până la 200 de copii și tineri. Să nu uităm, trăim în secolul știrilor-twitter.

Ernest Wichner (*1952), născut la Zăbrani în Banat, directorul Casei de Literatură din Berlin, este convins că „preocuparea cu Securitatea nu este numai o problemă de munți de hârtie. Securitatea a lăsat moștenire României o ipotecă grea. Prelucrarea istoriei de urmărire și trădare va putea avea loc doar punctual și lacunar.”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!