poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1108 .



Întâmplări din Chester
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Hancutei ]

2010-11-22  |     | 



Plecasem la Chester,un orășel din preafrumoasa Anglie, mânat de dorința de a experimenta plăcerea de a fi cazat într-un hotel de cinci stele situat undeva în apropierea zidurilor romane si echipat, ca să zic așa, cu unul dintre cele mai bune restaurante din întreaga Anglie, dacă nu din intreaga Europă. Îmi propusesem să vizitez și Catedrala din Chester
și să încerc și eu faimosul, pe aici,tratament tradițional cu aburi, ierburi, saună și tot ce mai pun ei la dispoziție la The Chester Grosvenor and Spa. Am rezervat o cameră clasică, pentru că nu aveam nevoie de ceva mai mult decât atât la un preț de 270 de lire pe noapte. Când am ajuns la hotel, undeva pe la ora 23:00, eram puțin cam obosit. Am cerut la recepție cheia camerei mele mânat de suprema dorință de a face o baie caldă și de a mă odihnii cât mai curând posibil.Noaptea a trecut fără niciun eveniment deosebit.
A doua zi imi plănuisem să fac o mică recunoaștere a împrejurimilor, să iau orașul la pas pentru ai descoperii savoarea. Am coborât la recepție pentru a cere o hartă a orașului.
-Bună ziua! Aș dorii, vă rog frumos o hartă a orașului și dacă puteți să îmi recomandați ceva în plus de ceea ce știu eu și e clasic la acest oras frumos al vostru. În fața mea stătea o frumoasă englezoaică, având o ținută impecabilă și un surâs magnific.
-Sigur că da domnule! Trebuie să vă spun că după modul în care ați pronunțat Bună Ziua sunteți sortit a vă petrece timpul împreună cu mine atâta vreme cât veți sta aici. Voi fi ghidul dumneavoastră pe întreaga durată a șederii. Astfel încercăm noi să le oferim clienților servicii de cea mai bună calitate. Asa că vreți nu vreți mă veti urma.

Ma luat de mână și am iesit împreună pe usa hotelului. Chiar dacă mi se părea ciudat și asa ceva nu mai mi se întâmplase vreodată in viața, am urmat-o pentru că prezența acestei femei nu îmi inspira decât lucruri pozitive. Parcă fusesem setat cumva, de când pășisem în acest hotel,să nu refuz farmecul unor întâmplări care se petrec doar în anumite spații și într-un anumit timp, întâmplări care aparțin doar anumitor locuri.
Am iesit din partea veche a orașului și am fost condus
într-una din căsuțele frumoase cu care este împânzit Chesterul. Am intrat în casă alături de însoțitoarea mea.

-În locul acesta dezolant locuiesc eu, spuse englezoaica. Este un obiectiv turistic pe care trebuie să îl aveți în palmares. Aceasta este o casă de om din Chester. Tot ceea ce se află în această locuință aparține epocii moderne si toate au o mai mare sau mai mică valoare sentimentală. Asa că astăzi vom rămâne aici, vom bea impreună ceaiul de la ora 5, vom mânca ceva specific pe care o sa îl gătim împreună, si veți putea experimenta tot ceea ce înseamnă traiul unui locuitor din Chester. Spre seară ne vom întoarce la hotel.

Și chiar asa a fost. Vreau să spun că m-am simțit minunat,mult mai bine decât dacă aș fi vizitat toate relicvele istorice care împânzesc orașul. Am mâncat, am gătit, am băut, am vorbit, am trăit, iar spre seară ne-am întors împreună la hotel urmând ca a doua zi sa ne întâlnim din nou la recepția hotelului.
În aceea noapte abia am putut dormii excitat in permanen ță de gândurile care îmi veneau în minte, izvorâte din experiența de peste zi cu frumoasa englezoaică. Totuș i am adormit mânat mai ales de dorința de a trece cât mai repede noaptea, de a șterge din fluxul constiinței trecerea atât de grea a orelor.

A doua zi, la ora stabilită, am coborât in holul hotelului. Englezoaica mă aștepta cu zâmbetul pe buze.
-Sunteți gata să continuăm ce am început ieri?
-Cu cea mai mare plăcere. Sunt al tău!
M-a luat de mână și m-a condus din nou spre casa unde ne petrecusem timpul, atât de plă cut, ieri
-Astăzi, îmi spuse, e timpul să nu ne mai comportăm ca frații. Prin urmare veți gusta din dragostea trupească a Chesteru-lui; și începu să se dezbrace. Dat fiind faptul că nu eram legat cumva de cineva mi-am zis ca e o experiență în a gusta, după cum se exprimase englezoaica, din ceea ce mi se oferea. Nu o să dau prea multe detalii din ceea cea a urmat ci doar vreau să spun că, spre seara, în camera mea de hotel, îmi veneau in permanență în minte imagini cu pielea atât de albă a tinerei englezoaice.

A treia zi mi-a propus să îmi arate ce înseamna Anglia mai mult decât orice. Și am pornit pe jos prin oraș.Am mers la un centru de închiriat biciclete ș i am pornit fără țintă prin oraș. Eu am rămas uimit deoarece afară nu pot să spun că doar ploua ci că era un adevărat potop. Și totuși ne-am plimbat toată ziua prin ploaie si am trăit, si, ciudat, mi-a plăcut enorm.
-Simte! îmi spuse. Simte si gustă ploaia englezească.

În ultima zi a vizitei mele în Chester urma să mă văd din nou cu frumoasa mea englezoaică . Adevăr spun că o asa vacanță nu mai avusesem de ceva ani încoace. Până să cobor eu la recepție am auzit o bă taie discreta în usă. Am deschis. Era englezoaica.

-Azi vom petrece timpul aici, îmi spuse.
-În regulă, nu mă deranjează deloc. Facem așa cum vrei tu.
-Mâine dimineață vei pleca!
-Da, i-am spus. M-am simțit minunat alături de tine.N-am apucat să vizitez catedrala, n-am fost la spa, n-am fost la meci dar parcă simt ca sunt mult mai câștigat căci am fost alături de tine. Într-un cuvânt a fost foarte bine.
-Mai am o ultimă întrebare pentru tine înainte să pleci, îmi spuse ea. O întrebare la care aș dorii să imi răspunzi doar cu un singur cuvâ nt. Vreau sa te întreb asa:
-Ce am reprezentat eu pentru tine?
Am stat, m-am gândit si am raspuns:
-LUMINA!

A doua zi am plecat. Nu mă interesa ceea ce se va mai întâmpla în continuare în Chester pentru că eu îi băusem deja seva. Mă asteptau în continuare alte si alte experiențe. La nesfârșit.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!