poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2157 .



Piticul rău și depravat
personale [ ]
29 septembrie 2009, pagini de Jurnal

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nanu ]

2010-09-30  |     | 



Suntem oameni, reacționăm emoțional, câteodată irațional, avem probleme de comportament și manifestări ciudate..
Roman Polanski a fost arestat în Þara Cantoanelor pentru un viol comis în urmă cu 31 de ani în SUA. Victima a fost o minoră de 13 ani, Samantha Geimer, astăzi mamă a 3 copii, stabilită în Hawaii. Miza se pare că nu a fost chiar triumful ideii de justiție, ci mai degrabă un serviciu făcut de urmașii lui Till Eulenspigel americanilor.
Presa elevețiană susține că guvernul l-a oferit pe tavă pe Polanski pentru a îndulci relațiile tensionate cu SUA, declanșate de scandalul secretului bancar.
Banul e ochiul dracului!

Piticul rău și depravat, autoportret Polanski, a tăiat-o în Franța după măgăria comisă, evitând contactul cu Hollywoodul sacrosanct și implicit teritoriul yankeu. Se intervine pe cale diplomatică, dar surprinzător nici o urmă de reproș din partea opiniei publice sau de remușcări din partea polonezului. Gândesc ca un tată de fete. Cu ce m-ar încălzi ca părinte oare, că un regizor genial, recompensat cu un premiu Oscar pentru fabulațiile sale din lumea celuloidului, comite un gest animalic, mutilând psihic o minoră pe care a abuzat-o sexual după ce intenționat a drogat-o și a îmbătat-o cu șampanie? Și toate astea la 41 de ani, nu are nici măcar scuza tinereții, când hormonii o iau razna.
Cu nimic, asemenea indivizi trebuie să plătească întocmai criminalilor de război, legea trebuie să aibă același efect și pentru muritorul de rând și pentru omul de geniu. Este simplu să fii geniu în literatură, muzică, cinematografie, pictură, științe, dar este greu să fii geniu în arta moralității. Samantha Geimer l-a iertat pe violator. Gestul ei uman, nobil, umilitor pentru consacratul cineast îmi reamintește o vorbă de duh a lui Noica : nimic fără pietate.
Pentru o asemenea trăire avem nevoie însă de divinitate. În inconștiența noastră l-am ucis din păcate prea devreme pe Dumnezeu și am descătușat instinctele, plăcerea animalică, inumanul, iraționalul, sinele. James Dean a fost portdrapelul generației rebelilor fără cauză, Nathalie Woode doar o victimă ineficientă și insuficientă, a cărei moarte nu a decriptat secretul perenului to bee.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!