poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 804 .



Întâlnirile omului cu ursul (Ursus arctos arctos) 13
personale [ ]
Povestirile oamenilor care s-au întânit cu ursul brun.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Artangel ]

2010-09-11  |     | 



Guruzda Sándor, Chiuruș, 63 de ani.

1. Era prin anii 1950. Eram în pădurea de la Ghelința și împreună cu cel care mă însoțea, deodată am auzit un zgomot , o gălăgie venind dinspre cireada de vaci. Ne-am gândit că era făcută de către cei care păzeau vacile, care nu erau prea departe de locul în care ne aflam.
Între timp a apărut un urs cu doi pui, cam la vreo 10 metri. Ursul își băga o labă ( de pe la spate ) între picioarele puiului de urs și astfel îl arunca în față. Cred că se grăbea cu puii din cauza păstorilor de la vaci. Nu s-a preocupat deloc de noi, deși ne-a observat.

2. Nu mai știu prin ce an era, dar au trecut câțiva ani buni de atunci. Eram prin pădurile Chirușului cu nenea Lajos și nenea Lõcsei Gyuri. Mergeam, mergeam prin pădure și am zărit un urs. Era departe, la vreo 50 de metri. A privit spre noi și și-a continuat drumul.

Császár Julianna, Covasna, 67 de ani.

Era în anul 1975 și ne-am dus cu Sós Jancsi și soția acestuia în pădurea Piliske la cules de zmeură. Era o grămadă mare de crăci putrezite, pe care crescuseră niște tufe mari de zmeură cu bobul mare. M-am dus să culeg zmeura de acolo, dar după un anumit timp am observat că cineva din partea cealaltă mișcă ușor tufele. Am crezut că este cineva dintre cei cu care am venit. I-am zis: „ - Nu mișca tufele! ”. Apoi am observat, că de fapt în partea cealaltă se afla un urs. Am plecat repede de acolo și când am dat de cei cu cine venisem , mi-au spus că eram complet schimbată la față. Bineânțeles că eram foarte speriată. Ne-am dus de acolo. Bine că nu a venit ursul după mine!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!