poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1286 .



Judecăți. Scenariul noului trâmbițaș de Cotroceni, Sebastian Lăzăroiu
personale [ ]
povești de adormit istoria foarte recentă Colecţia: Texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2010-08-30  |     | 



Judecăți

Judecăți de valoare

Judecățile de valoare nu sunt decât procesele intentate bancherilor și patronilor unor case de amanet ce dau faliment.

Critica facultății

« Critica facultății de judecată » a lui Immanuel Kant, teoria criticii sistemelor cunoașterii n-au ce căuta în mediul universital postdecembrist. Ea vine după scandalurile faculăților gen Româno-americană, Spiru Haret și după câte o altă șpagă grasă la trecerile gîștei și gâscanului prin apa grea a culturii generale…

Nejudecata lui Basesque (Băști)

Pune-l pe Basesque să judece și o să-i judece pe jurați mai întâi, spunând că sunt conjurați.
Pune-l pe Basesque să fie judecat și o să iasă la bară c-o falcă zdrobită ca văr-su învechit în rele, Berlusconi. Numai că Berlusconi i-ar putea fi tatăl… minciunii preluate de Băști.

Judele Brașovului și brașoavele

- Vin , Neacșule, turcii peste Dunăre? Brașoave.
- Da, Hansule Bergenbeer, vin, ai marfă pe-aici.
- Păi cine i-a chemat ? În bazarul din Stambul nu poți să intru acționar, ce zici, Neacșule? Să le vând niște brașoave!…
- Atunci va trebui să-i înveți româna cum te-am învățat eu. Nu de alta, dar să bei pe la Bosfor adălmașul, cinstindu-l numai pe dragomanul Porții Cotoșmane, nu-i cu mult mai cumplit decât a sta închis la Edikule.
- Atunci ești invitatul meu sub Tâmpa, când vin turcii! Vezi, nu uita să iei bagajele și să le aduci la casele mele. Cheile sunt sub preș.
- M-am răzgândit, în astfel de condiții n-aș vrea să fac pe hamalul tău. Ori parteneri fifty-fifty, ori negoțu-i negoț și la război e ca la război…
- Rămâi la Câmpulung. Mușce-l holera și ciuma pe turc, că v-a încercat cu lucruri de preț să-i semănați cap taiat!



Post scriptum la cele prorocite în 30.08.10 de către ghicitorul Cotrocenilor, L.S, repetentul la limba română:

2012. Scufița Roșie, Moș Crăciun, Fetița cu chibrituri? Sau Albă ca Zăpada?

Ghicitoarea Walt Disney a lui Sebastian Lăzăroiu , Monday, 30 August 2010

“Pentru a înțelege mișcările partidelor pe scena politică în această toamnă ar trebui să plecăm de la presupoziția că toate sunt cu ochii pe 2012. Anul alegerilor. Dacă avem datele pe care le au și ei atunci nu ar fi greu să anticipăm mutările pe tabla de șah a politicii.
Un sondaj foarte recent (nu voi dezvălui numele institutului, dacă vrea să le facă publice, le va face singur), arată următoarea distribuție a intențiilor de vot:
26%
26%
20%
15%
7%
Trebuie să recunoaștem că e o schimbare spectaculoasă față de sondajele din primăvară: 35%, 34%, 20%. Evident, schimbarea a fost generată de: 1. măsurile de austeritate – pentru prima oară statul îți ia nu ți mai dă (sau îți ia ce ți-a dat, cu toate vinovățiile împărțite) și 2. apariția pe scena publică a Partidului Poporului – OTV (un post de televiziune care putea intra lejer în Parlament doar cu audiențele pe care le făcea). Previzibil, PP a schimbat dinamica intențiilor de vot care, imediat după anunțarea măsurilor de austeritate, prevestea o altă turnură. Dacă vreți să înțelegeți mai multe amintiți-vă de dinamica opțiunilor din 2000. Mai exact, cine scădea atunci când altcineva creștea.
Totuși, ascensiunea PP nu poate fi explicată dacă nu luăm în considerare contracția uriașă a spațiului de alegere după exhibarea cvasi-falimentului bugetar. Încrederea în vechile partide și lideri s-a prăbușit. PP este, deocamdată, un simptom, nu un efect. Dacă știm să citim cauzele putem înțelege mai bine posibilele efecte.
O clasă de efecte se referă la distribuția probabilă din 2012. Aceasta poate să arate așa:
Scufița Roșie 26%
Fetița cu chibrituri 25%
Moș Crăciun 23%
Capra cu trei iezi 15%
Sau poate să arate așa:
Albă ca Zăpada 35%
Scufița Roșie 26%
Fetița cu chibrituri 12%
Moș Crăciun 12%
Capra cu trei iezi 8%
Acum înțelegeți mai bine mișcările lui Crin Antonescu? Dar sloganul lui Victor Ponta: venim la guvernare după anticipate? Înțelegeți de ce nu sunt (încă) motive de panică la PDL?
Dacă va fi un singur partid dominant în 2012 atunci pot să vă garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le știți deja. Dacă nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Și toate trei personaje de basm.
P.S. Am revenit pe blogary. Unele texte, cum e cel de față, vor fi pentru inițiați. Pentru neinițiați întotdeauna lucrurile se dezvăluie în timp. Așa că nimeni nu trebuie să dispere.”

S.O.S.! L.S. a ajuns profet la drumul mare. Pe Avenue de la Roumanie, cu multe hârtoape și discontinuități epocale, via Berceni (fostă via Băști de la Transporturi gratuite, numai cu salvarea, băști de asistenți) apare un nou partid la orizontul devenit oranj. Își fac planuri guvernanții ca năvodarii braconieri ce n-au încă două luntri stabile și trebuie să stea de pe-acum cu fundurile în trei. Poate s-o scufunda una, luntrea încăpătoare ori șalupa Salvării cu Băști-Găști bibănești din Deltă. L.S., profetul de la Cotroceni, cunoaște noile strategii ale unui nou sport, șahul mișcărilor de culise din partide și din sondaje. A pus ceasul de cronometrat mutările imparabile, capturante de piese. L-a programat la fix, ca să iasă BINE pe 2012, că până atunci jucătorii stau și-așteaptă bine-mersi, chiar o duc… BINE, de nu se văd!...

L.S.D…a-i greșit gamatical să nu așezi prepoziția DE sau DESPRE acolo unde e nevoie ca de aer de așa ceva:
“Dacă vreți să înțelegeți mai multe amintiți-vă de dinamica opțiunilor din 2000. Mai exact, cine scădea atunci când altcineva creștea.”

UNPR și PP al OTV – încă două luntri pentru evitarea înnecării sorților electorali ai celor pe de listele de pe 6 decembrie 09.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!