poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1370 .



Pagină din jurnalul complexului de idei
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-07-11  |     | 



*
Începe să fie vizibil, în toate rețelele de socializare, că important este să ai idei, nu să-ți faci, ori să întri la idei.
De exemplu, trebuie să fii convins că fumatul conduce la între-deschiderea geamurilor, iar fumatul în exces conduce la deschiderea completă a acestora, indiferent de anotimp ori de starea vremii; sau de faptul că dacă femeii de lângă tine îi cade cercelul prețios din ureche, tocmai când bivolul de tine se-ntoarce de frig pe sub pătură, se va ajunge, astfel, la un litigiu îndreptățit de (sau pe?!) ambele părți, adică la un fel de “pace spate-n spate”, adică fiecare având spatele asigurat, deși fiecare va purta vinovăția celuilalt, tot în spate, evident!; după care urmează un complex de foieli interminabile și de trageri sau/și de aruncări de pătură – femeia câștigă de regulă, adormind cu o respirație regulată, iar tu adormi cu fața-n sus, purtând în vis un peisaj tavanic satisfăcător, indiferent de mărimea orgoliului tău masculin.


**
Să nu vă mirați că se spune cum că femeia are totdeauna dreptate. Chiar dacă nu-i așa, adevărul ăsta iese totdeauna la suprafață, indiferent care-s argumentele înșirate – bașca regretele, scuzele de rigoare, ori o muțenie concludentă, demnă, ca un spațiu sacralizat care se adaugă invariabil.


***
Tregere la sorți, ori tragere de soartă?
Primul fel de tragere are o limită, al doilea fel de tragere, datorită subiectului, ascunde orice și mai include/conține și lacune – vă dați seama că până și-n cap avem lacune?: cum să o mai scoatem la cap?; cum să-i dăm de cap?; unde i-a fost capul?; îi crăpa capul?; care cap?; unde-i capul locului?
Toată povestea arată ca o arenă fără gradene și-un public mut, ori ca o corabie (vorba vine!) care nu mai are nici cârmă, nici catarg, nici vele-pânze, nici scuze sau ceva de invocat în apărarea propriului interes, corăbierul fiind mai curând tras pe sfoară, nu tras prin inel.


****
Când nu ești mulțumit, înseamnă că nu ai intrat în panică, pentru motivul simplu că n-ai ajuns la locul crimei. În altă ordine a ideilor, înseamnă că ai aptitudini pentru datul în gropi – individual, în parteneriat, sau în detaliu (chestiunea asta din urmă rămâne să fie bine arondată cu, evident, cu amănunte!).
Asta-i partea psihologică. Restul ține de para-psihologic. În timpul liber (dacă-ți mai rămâne!) faci team building, sau naiba știe ce altceva.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!