poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1067 .



Despre femeie
personale [ Gânduri ]
adevărata viață

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ravensoul ]

2010-04-16  |     | 



Femeia este un simbol al vieții. Bărbații o acuză că ea este pricina marilor dezastre din istoria omenirii, dar ei știu cel mai bine că, de foarte multe ori, răul provocat de o femeie este un răspuns la nedreptatea masculină. Bărbatul se teme să recunoască, de fapt, că este mai slab decât ea și atunci caută să înece în noroi natura feminină. Ori noi, care nu putem trăi fără ele, nu știm ce comori ascunde esența femeii. Ea face muncile de care noi fugim scuzându-ne că venim obosiți de la servici, cu toate că în multe cazuri lucrăm în același loc cu ele. Ne supărăm că cea pe care o dorim nu ne răspunde chemărilor, dar nu vrem să acceptăm că noi suntem cei nepotriviți. Femeia care a cunoscut mai mult decât un bărbat este considerată o curvă, însă bărbatul care cunoaște mai multe femei este deștept, mascul feroce, cuceritorul fatal. Și ne fălim că suntem mai buni șoferi, mai buni mecanici, dar mai mulți bărbați provoacă accidente. Ne fălim că suntem mai buni lideri, deși știm că în spatele oricărui bărbat de succes întotdeauna se află o femeie deșteaptă. Ne acuzăm soțiile că sunt niște visătoare, dar apelăm la amante care să ne împlinească fanteziile. Arătăm cu degetul spre prostituate, însă cerem femeilor să-și vândă trupul în schimbul unor favoruri. Acuzăm soțiile că divorțează, dar nu ținem cont de nopțile târzii la care ajungem acasă, râgâind de alcool și usturoi sau ceapă, apoi ne culcăm sforăind ca porcii. Ne este scârbă când au menstruație, dar le cerem să ne avorteze copiii nedoriți.
Femeia nu te abandonează când te doare capul, ori tu te enervezi la durerile ei, crezând că se alintă. Și chiar când se alintă, nu înțelegi că ea are nevoie de atenția ta. O cucerești cu vorbe care-i plac și o alungi ca pe un gunoi, dar ea se întoarce iar și iar, pentru că încă vede în tine acel om bun de la început. Te joci cu naivitatea ei, o rănești fără nicio remușcare, iar, după ce îi mai tragi și o palmă, îi întorci rânjind spatele, simțindu-te victorios. Prețuiește femeia de lângă tine, căci te-a ales din motive pe care tu nu le vei ști niciodată, motive mai bune decât cele la care te gândești. Ai încredere în ea când vrea să decidă ce este mai bine pentru tine și, dacă vei face asta, viața voastră împreună va fi una de invidiat. Nu o jigni arătându-i care îi sunt defectele, căci ce vezi la ea este oglinda sufletului tău. Respectă-i intimitățile, chiar dacă vă cunoașteți de o viață, iar doza de mister vă va ține pe amândoi veșnic tineri, ca într-un joc al copilăriei. Dacă poți face toate acestea, dovedești că ești cu adevărat un bărbat puternic. Nu vei fi dorit de toate femeile din lume, așa cum poate greșit crezi, dar una singură și cea mai frumoasă dintre femei te va înțelege, te va respecta și te va prețui cu dragoste toată viața. Aceea este soția ta, iubita, sufletul pereche ce te va însoți și dincolo de infinit. Doar astfel voi veți fi cele două aripi ale unui suflet.
Femeia are nevoie de bărbat, chiar dacă uneori are deplină încredere în forțele proprii. Femeia are nevoie să-i încurajezi superstițiile atunci când este singură acasă noaptea. Are nevoie să-i alimentezi visele, oricât ar părea ele de irealizabile. Este suficient să-i spui că orice împlinire este posibilă și ai făcut-o peste așteptări de fericită. Această candoare din sufletul femeii este un izvor de energie și minune. Dacă îi iei toate acestea, o lași orfană, o îmbătrânești, o ucizi. Cu cât încerci să îndrepți mai multe lucruri la o femie, cu atât o vei iubi mai puțin. Nu-i cere prea des să se schimbe pentru tine; uiți, de fapt, că desființezi tot ce te-a atras la ea în ziua în care ai cunoscut-o și la un moment dat îi vei reproșa că nu mai este cea de la început. În realitate, tu ești cel care nu se poate schimba. Lăsând totul să decurgă de la sine, fără prea multe intervenții, împreună veți fi minunați. O prețuiesc pe această femeie pentru tot ce am învățat de la ea, pentru bogăția sufletească pe care mi-a oferit-o. Nu mă consider mai norocos față de alții că am întâlnit-o; mi-am cunoscut câtuși de cât propriile măsuri. Și toți ar trebui să facem la fel, chiar dacă ne îndrăgostim de mai multe ori până a o întâlni pe Ea. Vei observa, prietene, că cea pe care o consideri femeia perfectă are ceva foarte vag din toate celelalte de care ai fost îndrăgostit. Dar un singur lucru, acela misterios, îi oferă Ei desăvârșirea. Să nu-i spui că seamănă cu vreuna din fostele iubiri; o vei jigni, făcând-o să creadă că ai ales-o din dorul celeilalte. Orice femeie este unică, la fel ca orice bărbat. Fii disponobil față de ea, ascult-o și o vei înțelege; dar ascult-o cu dedicație, nu din empatie. Chiar și atunci când greșește, nu te grăbi să o judeci; ea singură îți va spune că își cunoaște greșala și o va recupera înzecit. Înțelege toate acestea; cunoaște-ți femeia și, chiar dacă vreodată vei crede că nu este cea pe care o doreai, vei descoperi că, de fapt, este mai mult decât ți-ai dorit: ESTE ADEVÃRATA VIAÞÃ!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!