poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1329 .



regina fecioara
personale [ ]
prisaca

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2010-03-06  |     | 



In regnul animal exista o situatie paradoxala, o femela poate depune oua, din care vor iesi pui, fara ca vreun mascul sa-si dea aportul.
Unul dintre cele mai organizate sisteme de vietuire in comun, care nu are nimic deaface cu "democratia" este stupul. Acolo nimeni nu cere majorari de salariu, nimeni nu doreste incununari cu stelute sau promovari pe prima pagina, nimeni nu este nemultumit ca este pedepsit in vreun fel. Toata suflarea se subordoneaza aceluias deziderat comun: sa traim ca specie!
Matca face oua si numai ea, lucratoarele nu sunt numite politic, sunt pursisimplu lucratoare, doicile nu sunt angajate prin agentii, paznicii urdinisului nu sunt angajati pe baza de contract, au "schenere" pentru a opri intrusii si isi fac munca de paza, iar trantorii, atitia cati sunt ei, sunt suportati, cat timp societatea are" venituri".
In prag de iarna , o parte sunt" eliminati" dar nu toti.
Cand familia devine prea numeroasa, Mama cu"state vechi", impreuna cu o parte mica din supusi, va pleca. Inainte de asta, "cercetasii" vor evalua posibilitatile, si locurile ce au potential pentru a-i adaposti, dupa exod. Gusile pline, burta Mamaei batrane plina de oua, , alaiul se porneste.
Stupul ramas fara "fabrica de pui" nu devine o casa cu angajati fara stapan. Munca lucratoarelor nu se opreste, dar doicile constata ca nu mai apar oua noi. Sfatul este scurt, decizia clara: un pui dintro gaoace va fi hranit cu "mirajul lumii". Puiul va deveni mama cea tanara. Dupa maturizare , matca cea noua va depune oua, botca de trantor, din care vor iesi numai masculi. Acea chemare, de dincolo de noi, o va indemna sa se imperecheze si asta se va intampla la unica sau poate numai prima, iesire din stup. "Imbierea masculilor", in ziua insorita si calda, netulburata de vreo pala de vant, va fi urmata de un zbor in spirala in inaltul cerului. Cohorta de miri o urmeaza cu dorul imperecherii. "Alesul" este condamnat la moarte prin dragoste. Imperecherea se face in vazduh, intrun dans de iubire. Regina, dupa ce se imperechaza, "opreste" in trupul ei organul reproducator al mirelui si se va autofecunda pana la moarte. Din inalt, mirele cade mort, regina ajunsa femeie, se va intoarce la rostul ei si viata stupului va curge la fel ca de atatea mii de ani. Doar moarte reginei sau plecarea ei vor aduce o alta stapana.
Daca v-a placut, voi mai reveni cu "minuni nestiute".
Cu drag, "mirele ucis", Viorel Gongu

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!