poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1164 .



Pagină de jurnal cu Mai Multe Detalii, cu alții și cu mine în situație excepțională
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-02-11  |     | 



Notă introductivă

Mai Multe Detalii, Nămete Zăpadă, Retur Apă, Nimeni, Mici Excepții, Leu Monedă Națională, Condiții Naturale, Fondul Monetar Internațional, Ahmadi Nejad, Madona, Mâine, Tot, Opinia Publică, Pensie și Turtă sunt persoanele vinovate de situația în care ne aflăm. Grav este că toate persoanele astea sunt în stare de orice, sunt în stare să circule și în stare de libertate, chiar dincolo de orice închipuire și ocolind criteriile politice.


Nămete Zăpadă și Retur Apă au dat lovitura vieții lor – lovitură care poate fi considerată, chiar, lovitura tuturor timpurilor.
Despre ce-i vorba?... Nimeni nu poate, sau nu vrea!, să ne spună cum stă treaba cu Mici Excepții, însă aflăm pe larg din cele ce urmează:
– avem condițiile în care Leu Monedă Națională dă, astăzi, ultima lovitură de creștere – aceste lovituri de creștere au fost date una după alta (așa că pot fi catalogate drept “consecutive”) cu neobosire, încă de la începul anului – fără ca autoritățile în materie să intervină pentru a curma acest periculos “precedent”;
– interlopii Nămete Zăpadă și Retur Apă își fac de cap, în condiții climaterice excepționale și naturale;
– la nivel regional și la nivelul capitalei banii au început să fie tocați de la un cap la altul de Condițiile Naturale, asta peste capul Fondului Monetar Internațional, care se poartă cu o blândețe excesivă cu noi și cu bătăile noastre de cap capitaliste;
– în lumea interlopă (incredibil dar adevărat!) circulă tot soiul de informații de combatere a crimei organizate acuzată de complicitate și de spoială a infracțiunilor pertinente, în funcție de interpretarea pe care o dau autoritățile de arestare preventivă;
– în lumea largă lucrurile merg firesc, iar Ahmadi Nejad și-a pus cu nonșalanță pe masă niște plutoniu îmbogățit cu 20% alături de ceașca de cafea, în timp ce Madona se bucură de frumusețe ei etalată și recunoscută în scop de binefacere de brazilience, ca să nu mai vorbim de “pisica care” își plimbă nonșalanța prin lagărul morții, după ce și-a recuperat pancarda inscripționată-n nemțește, iar cele două manșe disputate s-au terminat cu doi la zero într-o singură înfrângere cu un joc mai puțin jucat.

După o zi din asta sucită, Mâine se așteaptă să avem o viață însorită în capitală, iar cel puțin temporar norosul Tot va fi readus cu reduceri pe banda rulantă a emisiunii “Incredibil dar adevărat”. Filmul este adevărat, pentru că veștile neplăcute au explodat în Opinia Publică.
… Păi na, asta-i bună! acu' unde să eplodeze și ele? De când cu îșiruirile astea de: aia nu, aia nu, până și norii și-au zis ce și-au zis: ia să ne facem și noi o iluzie. Acum au și ei cu cine să schimbe câte o vorbă. Când erau singuri nu mai știau ce să facă; aproape că ajunseseră să-și pună și șapcă pe cap, ei, care nu purtaseră așa ceva în viața lor. Mai aveau puțin, până la ideea asta salvatoare a pusului șepcii, și-și puneau o bombă. Cum unde? În cap! – ca s-o audă cum ticăie.
Eu, vă spun sincer, de-acum încolo, când o mai fi să-ncep o investigație, n-o s-o mai încep de la “0”, ci o s-o-ncep de la “catastrofă”, că toate de-acolo pleacă.
Dar, hai că vă las! că mi s-a tăiat apetitu', mi s-a tăiat venitu', chefu' și... nici pe Pensie nu o mai vreau; s-o ia de suflet cine vrea, să n-o prind că mă caută când mi-o veni vremea. M-am debranșat și de la Turtă.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!