poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1336 .



foi de manuscris
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aqvil ]

2009-12-30  |     | 



Sunt răcită, am nevoie de un arhanghel să-mi facă o frecție. Mă doare-n gât și când strănut, cum aș putea suna din trompetă?!
Cu cea mai firavă voce de când mă știu șoptesc, dar cred că și un pește se aude mai bine: e cineva pe aproape, e cineva treaz că mor cu zile?
Norii se înghesuie-n mine să-mi țină de cald, câțiva se dau cap în cap și aprind focul.
Cu fiecare clipă sunt mai amețită și mă ridic tot mai mult, o iau când spre dreapta, când spre stânga, ba mai alunec și cu tălpile în sus. Închid ochii, ce mai contează, oricum nu funcționează cârma. Când mă gândesc la efortul cumplit pe care îl voi face să mă întorc de cum voi putea ! Sper să nu ajung la prea multe sisteme solare distanță.
Trec meteoriții prin mine ca prin marele nimic, tot însă mă gâdilă și nu suport asta, dar ce să fac. Îndur. Cine m-a pus să răcesc? Știam că se va întâmpla din moment ce am pățit așa de atâtea ori. Cum stau prea mult cu ochii pe lume, de la filmele horror îngheț, apoi tușesc, apoi...
O mână caldă mă prinde tocmai de ureche.
Au ! Gabriele ești un drăguț, un gingaș ca de obicei. Ce ai cu mine dracule?! Și zicând acestea îi trag două șuturi în glezne de vede stele mov. Când o pățesc eu le văd roz în dungi albastre. Spune ceva despre fiecare acest lucru, orice detaliu are o semnificație.
Îmi lasă urechea în pace și mă ia de păr. Voi sta cuminte până înapoi, îmi propun, apoi îmi propun încă o dată, deoarece nu m-am convins.
Până jos număr oi: una, două... cea mai nouă are purici.Cea mai grasă e cu sare în tigaie și se frige, câinele pe bot se linge. Apoi leșin, dar nu pentru totdeauna.
În momentul în care am în picioare magicile șosete divine, îmbibate cu spirt și oțet îmi revin.
Gabriele ce frumos ești! Gata m-am vindecat!
Sar direct la tonomatul cu muzică, două cucuvele siameze, le dau un bobârnac peste cioc, se pornesc urgent la urat: iubire vei avea veșnic, iuubireee...
Þopăi precum fostul Charles Chaplin și-mi ciupesc prietenul de nas. Până cănd nu fuge nu mai scapă, știu însă cât îi place.
Voi continua. Acum închid fereastra că iar mi-e frig.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!