poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1560 .



Concursul literar Nora Iuga, Onesti - 28 decembrie 2009
personale [ ]
pana pe 28 decembrie 2009

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [m ]

2009-12-01  |     | 



Concursul Literar Nora Iuga își propune ca, pornind de la opera scriitoarei Nora Iuga, să stimuleze preocupările literare ale generației actuale, să accentueze ideea de cultură și să o promoveze în rândul tinerilor scriitori.

La concurs pot participa doar elevi care sunt înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar, în clasele IX – XII.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:
a. Secțiunea poezie
b. Secțiunea proză scurtă

a. Secțiunea poezie

În cazul secțiunii de poezie, participanții se pot înscrie cu maximum trei lucrari care vor fi construite pornind de la / incluzând următoarele versuri:

Text 1 # – fragment din poema 23.
era o fată Matilda, care-și cosea inimile iubiților în tivul fustei; dar ce fac fetele noi, poetele de la capul podului, ce-și cos ele în tivul fustei lor, în orice caz un alt fel de carne.

Text 2 # – fragment din poema sînt tare singur spune sam

și s-a sculat sam
și și-a îmbrăcat pijamaua
și și-a luat trompeta și stetoscopul
și a plecat în tîrg
și a venit fetița cu labe de gîscă
cu fluturi în urechi
și doi ochi ca doi pui de țigan fericiți

Text 3 # – fragment din poema bufnița dezleagă ecuații

dar ce caută furnicile astea
pe jumătatea de piersică
ce serbări se petrec acum în metropolă
gimnaste și înotători
adormiți în metrouri

Text 4 # – fragment din poema la paisprezece ani ursulinele

din sud vine o inimă
pe picioroange o inimă verde ca un copac
din partea cealaltă strigătul cocoșului
răstoarnă boiaua
la paisprezece ani ursulinele
au mere crude în servietă iarba
se bucură pe marginea pietrelor
degetele își scot botul din sandale

Text 5 # – fragment din poema 44.

aș vrea să scriu un vers cu picioare de girafă și cu cap de meduză… pe vremuri visam să scriu un vers să-mi taie mîna

Poeziile vor fi redactate în Word (Times New Roman, caractere de 14, Bold) cu diacritice (condiție eliminatorie) și nu vor depăși două pagini A4.

b. Secțiunea proză scurtă

În cazul secțiunii de proză scurtă participanții se pot înscrie cu maximum două proze scurte care vor fi construite pornind de la / incluzând următoarele fragmente:

Text 1 # – fragment din poema 90.

uite-o la gura de metrou în Romană înaltă spătoasă în blugi bărbat îți vine să zici cu mîini mici cu sîni mari doi iepurași în cutia de carton pe trotuar de vînzare două culori alb negru un film viu copilul alege mama scoate banii foșnesc în buzunarul blugilor foșnește o sacoșă iese o cutiuță cu fîșii de salată boabe mici de mazăre mîini mici ridică iepurașul alb la gura roșie îl sărută pe frunte între urechi sărută patru lăbuțe în numele tatălui și-al fiului și-al sfîntului duh amin îl închină să ai grijă de el.

Text 2 # – fragment din romanul Săpunul lui Leopold Bloom

Aruncă bucata de săpun și începu s-o calce în picioare. Alunecă și căzu. Se zbătea în praf, zguduit de convulsii. L-am zărit acolo și am plecat. Mă clătinam pe picioare, urechile îmi vîjîiau, vorbeam singură. Săpunul… nu știe ce să facă cu el. Nu știe ce să facă cu el !


Text 3 # – fragment din romanul Hai să furăm pepeni

Dar tu nu vezi acolo, pe geamul de vizavi de la școala de hipoacuzici, ceva ca o caracatiță mică ? Nu, e palma unui copil handicapat, vrea să acopere soarele.

Text 4 # – fragment din jurnalul Fassenstraße 23. O vară la Berlin

- Scufiță Roșie, ai grijă să nu te prindă asfințitul pe drum.
- Îmi place asfințitul. El e scufița mea cu o sută de urechiușe
vesele.
- Și ce ascultă ele acolo în zmeuriș ?
- Întreabă-le pe ele.

Text 5 # – fragment din romanul Sexagenara și tînărul

Þin minte serile acelea din Rotterdam, cînd mergeam cu mama pe stradelele din jurul portului. Sirenele vapoarelor uriașe sfîșiau ceața călduță care ni se lipea de obraji ca un voal ud. Mergeam în pas cadențat ca să ne încălzim, umezeala ne pătrundea în oase, și cîntam marșuri germane.


Textele vor fi redactate în Word (Times New Roman, caractere de 14, Bold) cu diacritice (condiție eliminatorie) și nu vor depăși în total patru pagini A4.

REGULAMENT
Pentru a fi siguri că intrați în concurs, citiți cu mare atenție regulamentul concursului !

Participanții pot trimite lucrări la una sau la ambele secțiuni. Dacă optați pentru ambele secțiuni, lucrările vor fi trimise într-un singur plic A4. Lucrările vor fi imprimate în trei exemplare și vor fi trimise într-un plic A4 prin poștă la adresa: Centrul de Experiențe Pedagogice și Culturale, Onești, Bulevardul Republicii 58/194, cod 601025, cu mențiunea pe plic “Pentru Concursul Literar Nora Iuga până la data de 28 decembrie 2009″ (data poștei).

Pe plicul mare se va menționa doar unitatea de învâțământ de la care provine participantul. În plicul mare, cu lucrările, se va introduce și un plic mai mic care va conține: fișa de înregistrare corect completată și o copie după buletin.

Pentru evitarea fraudelor, pe plicul mic nu se va scrie numele participantului, ci un motto reprezentativ. Prezența numelui și a prenumelui pe plicul mare precum și absența mottoului de pe plicul mic duc la excluderea lucrării din concurs. Fișa de participare poate fi procurată dând un simplu e-mail la adresa: [email protected]
Textele primite în concurs nu se înapoiază participanților. Lucrările vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, într-o revistă care va fi editată de către organizatori. Participanții își păstrează drepturile de autor asupra textelor și consimt la publicarea lor de către organizatori în revista concursului fără pretenții materiale. Cei care vor trimite de mai multe ori lucrări sub nume diferite vor fi descalificați. Sunt excluse pseudonimele literare. Orice licean care va înscrie un text care nu îi aparține (sau care conține părți copiate) va fi descalificat. Lipsa ștampilei unității de învățământ de pe fișa de înscriere duce la excluderea lucrării din concurs. De asemenea, nerespectarea regulamentului duce la excluderea lucrării din concurs.

Jurizare și premii

Lucrările sosite după data limită nu vor mai fi luate în considerare. În cel mai scurt timp posibil, jurizarea de la Onești va nominaliza cele mai bune zece lucrări de proză scurtă și cele mai bune zece lucrări de poezie. Cele douăzeci de lucrări (poezie și proză scurtă) vor fi expediate la Berlin unde vor fi jurizate de scriitoarea Nora Iuga.

Premiile se vor anunta pe 15 ianuarie 2010 si se vor decerna in cadrul Festivalului Primavara poetilor. Castigatorii vor fi invitati la festival. În urma jurizării făcute de Nora Iuga se vor stabili următoarele premii:

Premiul Nora Iuga pentru cel mai talentat licean
Premiul I – secțiunea proză scurtă
Premiul I – secțiunea poezie
Premiul II – secțiunea proză scurtă
Premiul II – secțiunea poezie
Premiul III – secțiunea proză scurtă
Premiul III – secțiunea poezie

Alte informații:

Fișa de participare poate fi procurată dând un e-mail la adresa: [email protected]

Informații suplimentare despre Concursul Literar Nora Iuga puteți obține la numărul de telefon 0770750345 sau la adresa de e-mail [email protected]
La fiecare sfârșit de lună, organizatorii vor anunța mottourile care au intrat în concurs în luna respectivă pe site-ul http://centrulepc.blogspot.com/


vizitati si blogul nostru:

http://concursulnoraiuga.wordpress.com/

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!