poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1962 .



Viata in culorile copilariei
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [unknownartist ]

2009-11-25  |     | 



Cand eram mica visam ca atunci cand o sa fiu mare sa-mi construiesc viata din culori . . . Deja stiam cum o sa fie viata mea: rosu aprins si albastru. Verde si crem/maro conturau celelalte culori. De asemenea am atribuit fiecarei culori un sentiment. Rosu era iubire si albastru seninatate. . .
Si am avut curajul de a face un pas spre viata, legata la ochi, ca atunci cand sa-i deschid viata mea sa fie compusa din albastru si rosu aprins, cu putin verde. . .
Cand i-am deschis nu a fost rosu. . . a fost doar albastru mucegait. . . Mi-am zis ca o sa o pot colora eu. . . I-m sters albastrului florile de mucegai, l-am spalat si i-am vorbit in fiecare zi, ba ii recitam si poezii. . . Acesta s-a deschis pentru cateva zile, dar nu a fost de ajuns. . . A murit odata cu seninatatea chipului meu. . .
Pe urma am luat-o de la capat, incercad sa am grija de culorile care mi-au mai ramas, ca din ele sa imi fac o viata perfecta. Rosul era sters. . . mai avea conturul. Si abia dupa ceva timp am inteles de ce nu am mai avut albastru in viata mea: albastru tanjea dupa dorul rosului. . .
Acum nu mi-a mai ramas decat verdele si un pic din maro, propria mea liniste si inocenta de cand eram copil, plus un zambet. . .
Am chemat diferite persoane pentru a ma ajuta a-mi pune culorile la loc. . . Da, unii au reusit. . . dar culorile s-au scurs din nou, din cauza ca griul li se scurgea din buzunar pe haina musafirilor. . .
Dar am gasit o culoare noua care a inceput sa-mi placa. Galbenul, respectul de sine! Daca am sa am curajul de a-mi colora viata in galben, o sa am parte de o raza de soare in suflet. . . poate! Viata mea are o noua culoare. . . Culoarea vorbelor parintilor.
Vreau sa fiu copil. . . Vreau sa cred ca basmele nu au fost basme. Vreau sa cred in ". . . si au trait fericiti pana la adanci batraneti!" Ce frumoasa ar fii lumea atunci. Toata lumea ar trai in culori. . .

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!