poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1952 .



Glisando ( I )
personale [ ]
Reflecții dintr-un fotoliu bătrân

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [YLAN ]

2009-09-14  |     | 




Frunze amorțite de vânt, cuvinte ce ard molcom în asfințit ca niște bondari arămii. Din vâslele bolnave ale zilei ai ridicat o cruce. Și cuiele uitării sângerează, cetini îndoliate pe obrazul vremii. Minunat este drumul sub roțile gândului când știi că exiști! Dar cât timp mai ai ca să răspunzi la îndoielnica întrebare: unde se ascund norii după ploaie? Se scutură hieratic în ape de cristal, sub clopot de lacăt peltic, sau își ascund faldurile cenușii într-un ochi diamantin?
Ierburi de calcar se sfărâmă sub degetele îngerului ce drămuiește agonia cerului cu o șoaptă. Și trist este stejarul când se răsucește sub vânt ca un catarg de ape, simțind nimicnicia ghindei ce l-a născut în pădurea de cremene.
Poți uita ceea ce n-ai știut nicicând? Sau ai nevoie doar de stigmatul crinului foșnind pe umărul feciorelnic al iubitei? Liber e trupul celui nenăscut, rug aprins în ciutura de stele. Fiindcă nimic din ceea ce este creat nu zăbovește la ușa iertării mai mult de un bocet iernatic.
Întrebări se cațără pe toiagul veșmântului tău, iar drumul se pierde în fumul colibei pe lângă care ai trecut. Auzi cum se naște moartea, scorpion fariseu. Și atunci apocatastaza devine în ochii tăi festin de penitență.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!