poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1631 .



Golf galactic – cauză și efect?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [geob ]

2009-09-10  |     | 







În SUA sunt foarte multe terenuri de golf. Vin oameni mai mulți decât la biserică, seara după muncă, în weekend, în zilele libere. Fiecare club are restaurant, magazin de golf, facilități pentru antrenament. Lumea nu strigă, se râde, este foarte civilizată. Se mai înfurie câte unul pentru propriile lovituri greșite, dar se trece repede peste asta. De obicei concurezi întâi și întâi cu tine, știind că poți mai mult și dorind să-ți demonstrezi asta de fiecare dată, în fiecare zi.Apoi concurezi cu ceilalți.
Jocul îți îmbunătățește enorm relațiile sociale. Când ajungi să te descurci mai bine poți să călătorești și să joci pe orice teren celebru, chiar ca amator.
Jucători de toate vârstele și de ambele sexe pot participa la acest joc. Este un joc cu sistem de handicap ce face ca un începător să poată concura contra unuia mai bun, cu șanse egale de câștig.


Golful este singurul sport ce a fost jucat pe Lună. Prima minge de golf a fost lovită pe Lună pe 6 februarie, în anul 1971, de Alan Shepard. Nu se știe încotro a luat-o acea minge de golf. Poate a nimerit ceva sau pe cineva acolo departe în univers. Așa s-a inventat golful galactic.
Un răspuns a venit luni 4 martie 2009 când omenirea a trecut, fără să știe, pe lângă o ciocnire spațială, care ar fi putut avea urmări catastrofale. Un asteroid cu diametrul de câteva zeci de metri s-a apropiat la doar 72.000 de kilometri de Pământ. Asteroidul era de mărimea celui care a lovit Terra și a provocat, în 1908, o explozie de forța a o mie de bombe atomice - din fericire, deasupra unei zone nelocuite din Siberia. La scară cosmică, distanța este neînsemnată - de cinci ori mai mică decât depărtarea până la Lună. În urmă cu cinci ani, un alt asteroid a trecut la numai 6.500 de kilometri de Terra, dar acela măsura doar șase metri.
Un fapt banal în cinematica Universului, dar oare de ce brusc am impresia că Terra a devenit o gaură luminoasă de golf pentru noul sport galactic nocturn, practicat de cine știe ce extratereștri mai mult sau mai puțin profesioniști. Din păcate nu știu la a câta lovitură ne aflăm deja în acest meci și de la ce ,, tee’’, mai îndepărtat sau mai apropiat, se trage spre noi.


Mediul de desfășurare al golfului este un parc galactic superb. Terenurile, tip galaxii, sunt în principiu asemănătoare dar totuși diferite ca aspect. O partidă ia cam 4 ore galactice, pe un teren complet de 18 găuri negre sau luminoase și distanța în zbor normal este cam de 7-8 ani lumină! La jocul de amatori îți trebuie în jur de 100 de lovituri.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!