poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1038 .



Ieșiți din ea, poporul meu!
personale [ ]
Scrisori Duhovnicești lll

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-08-08  |     | 





- Ai greșit, sora Elisabeta! Ai greșit la titlul cărții… nu-mi place!... Schimbă-l cu alt titlu mai atractiv, mai încântător! din nou aud acelaș reproș, de data aceasta din partea Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
- Dar, nu este imaginația mea, Preasfințit Părinte! Mă confundați cu Sofia? Așa am primit Jurnalul de viață al “celor doi”. Și… să știți… nici imaginația lor nu este, ci așa a primit porunca de la Domnul Iisus, să ieșim toți din Cetatea Babilonului! Iisus i-a încredințat acest “Mesaj” : “IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU! Cartea e inspirată prin Lucrarea Duhului Sfânt. Eu cred în acest Ádevăr”, Preasfinția Voastră credeți?
- Da, cred!...a răspuns Preasfințitul. Cuprinsă de atâta admirație, amestecată cu și mai multă bucurie, eram gata să pun punct aici discuției. Nu mai auzisem aceste afirmații la nimeni altul, decând P. S. Episcop, Părintele Galaction îmi dăduse girul cărții. In biroul Preasfințitului Varsanufie, la Sectorul Culturii și Cultelor, Episcopia Bucureștilor, mai erau câțiva Părinți Preoți. Emoțiile m-au împins mai departe cu întrebările :
- Credeți , că Dumnezeu va face “pământ nou și lume nouă?”
- Da, cred!...
- Credeți că Dumnezeu a dat mâna cu Radu și a făcut un “Legământ” cu noi poporul Român?
- Da, cred!...
- Credeți în acel semn divin, ”UȘA” care s-a văzut cu martori pe Cerul României noastre?...
- Da, cred!...
- Slavă lui Dumnezeu! Mare bucurie s-a făcut în Ceruri!
“Urcușul Duhovnicesc”, (tv. Trinitas) trebuie efectuat nu de jos în sus, altfel ne-am autoelimina. Parcă, o piatră enorm de mare , mi s-a luat de pe umeri. Preasfințitul, fără să-și asume această povară, a preluat-o încercând, s-o susțină ca pe acel steag alb, ce seamănă cu o Cruce mare și grea, luptând a fi urcat, sus, pe stânca Golgotei.
- Mergeți la Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii noastre Ortodoxe, să vă confirme cartea ca să poată fi editată de “TIPOGRAFIA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE”. Cartea poate fi distribuită în toate Parohiile! Zise Preasfințitul. Dar, Crucea a revenit și mai mare și mai grea.
- La Preafericitul, nu se poate intra ! răspunde o doamnă, ieșind repede ca și când nici cel puțin ușa Patriarhiei nu trebuia atinsă de mâinile mele. Dar, Dumnezeu, iată, a lăsat un semn greu. Ușa, împinsă de un puternic curent, s-a închis automat, în zadar o ținea doamna, rezemată cu spatele , s-a trântit fără de veste!!!... Rămasă și dumneaei pe dinafară, a fost nevoită să strige ajutor, ca să mai poată intra pe ușă.
- Am plecat cu capul plecat și cu gândul fugit la cealaltă “Ușă”. Oare, tot așa ni se va închide și “Ea”, fără de veste și ne va lăsa pe dinafară?!!!... La această întrebare, nu a mai avut cine să-mi mai răspundă.
Dacă chiar nu se poate intra la Preafericirea Sa, să-mi fie îngăduit a trimite pe această cale, o scrisoare deschisă:


Preafericit Părinte Patriarh al
Bisericii Ortodoxe Române

Sărut dreapta, binecuvântați și mă iertați!
Iată, s-a împlinit un an de când v-am dăruit o carte: “IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU!” a cărei autoare sunt și la care am așteptat cu mare nerăbdare un răspuns. Cartea v-am trimis-o prin Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, de Ziua Sfântului Ilie, 20-07-08, la slujba din Mânăstirea Crazna - Prahova, dar la puțină vreme, v-am expediat și prin poștă alta, anexată alături și o scrisoare, sperând că, la aceasta îmi veți răspunde. Nu am primit, nici până azi, nici un răspuns de la Preafericirea Voastră.
V-am rugat să mă ajutați să conștietizăm Poporul Român , că-i revine de la Dumnezeu o “Datorie Sfântă” pe pământ.
Cartea conține “Adevăruri Divine”. Nu este un țel sau un scop al visurilor noastre, ci mai întâi, îndeplinirea Voii Sale, că aceasta este “Lucrarea Celui Prea Înalt din Ceruri, Dumnezeul nostru și al Părinților noștri, Dumnezeul tuturor Străbunilor noștri din toate veacurile, care au crezut cu mare sfințenie în EL. Noi suntem neputincioși față de Puterea Sa cea mare. El e și îndurător și totodată și împlinitor a toate.
Eu trebuie să vă conștietizez de acest “Plan al Său”. În carte, dacă citiți, veți găsi un “Mesaj”, Iisus Dumnezeu ne mai dă o șansă ;“De va auzi cineva glasul Meu…” zice Domnul. Deci, noi, în măsura iubirii de Dumnezeu, dacă auzim Glasul Său, acest “talant” va trebui îmulțit, conștitizând pe cei ce trăiesc totuși în păcate, să se căiască și să-și salveze sufletul. Poporul Român să iasă din negura păcatelor, urcând pe treptele desăvârșirii sufletești, drept model înaintea tuturor popoarelor lumii. Dar, acest popor are nevoie de foarte multă, multă educație spirituală!... Numai Preafericirea voastră îl poate conștietiza iar după aflarea “Adevărului“, va fi liber, după propria dorință sau voință, a-L urma sau a-L refuza pe Dumnezeu. Cel de sus a împrăștiat și binele și răul în egală măsură ca omul să aleagă, dar, oare, cine-și voiește răul propriu?!...
Eu am editat cartea, până în prezent, 2000 de exemplare. N-o spun spre laudă, deși pierd răsplata de la Bunul Iisus, dar, să se afle, nu că, urmăresc vreun câștig pământesc, ci doresc chiar să se dea gratuit cel puțin săracilor. Mai multe v-am scris în conținutul celeilalte scrisori. Acum, în locul unde s-a văzut pe cer, Semnul Divin “UȘA”, mă voi strădui să înălțăm o Cruce de lemn, eu cu familia mea, care m-a susținut financiar. S-ar fi cuvenit una de aur, în cinstea Celui ce va face aurul ca gunoiul pământului, dar… știe Domnul Iisus, posibilitățile mele. Insist, dacă vrea Bunul Dumnezeu, să fie gata cu sculptura ei, pentru a fi sfințită pe - 14 Sept-2009 - de Marea Sărbătoare a Sfintei Cruci. Vă rog, aștept răspuns
Binecuvântați și mă iertați! Dumnezeu, Sfânta Treime să împlinescă cu noi “Poporul Român” ceea ce a făgăduit nouă. A Lui este slava, cinstea și mărirea, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Doamne ajută!
Elisabeta Brănoiu



*
* *


’’Fiul meu, mănâncă miere,
căci e bună și un fagure de miere
este dulce gurii tale.
Să ști că ’ « înțelepciunea »
este la fel pentru sufletul tău ;
dacă o dobândești,
ai un viitor, iar nădejdea ta
nu este pierdută’’.
(Pilde 24 ; 13, 14.)

Mulți cititori sunt interesați să afle, punând enigmatica întrebare:
- De unde să ieșim?
- Din cetatea Babilonului! zice Domnul Iisus
- Dar ce?... Noi locuim în cetatea Babilonului?
- Unii nu, unii da!... am răspuns cu oarecare îndoială. Protopărinții noștri, după “Potopul lui Noe”, conduși de către satana Lucifer, au început a construi un turn foarte înalt “Turnul Babel”, sperând, că vor pune ordine în viața lor și se vor scăpa, eventual, de un alt “potop”, dacă Dumnezeu ar mai îndrăzni să-i mai piardă. Dumnezeu a găsit soluția, le-a încurcat limbile. Lumea de atunci s-a rupt în multe neamuri și limbi, împrăștiindu-se pe tot globul pământesc. La venirea în lume a Fiului lui David, “Mesia” a despărțit omenirea în două, Cei care au crezut în El și l-au urmat, au ieșit și locuiesc până azi în Cetatea Ierusalimului, “Salem înseamnă “pace”, iar Ierusalim înseamnă “cetatea pacii” (Uru – cetate, salem – pace).
Iar care nu l-au primit, încă mai trăiesc în Babilon. Iar denumirea Babilon derivă de la Turnul lui Babel (încurcătură, confuzie). Babilon -locaș demonilor.
“Și Domnul a zis: ... Haidem să Ne pogorâm și să le încurcăm acolo limba, ca să nu-și mai înțeleagă vorba unii altora”. (Turnul Babel, Fac. Cap. 11) De aceea, cetatea a fost numită Babel, căci acolo a încurcat Domnul limba întregului pământ.
IERUSALIM". "Și vor aduce în ea slava și cinstea neamurilor. Și în cetate nu va intra nimic pângărit și nimeni care e dedat cu spurcăciunea și cu minciuna, ci numai cei scriși în Cartea vieții Mielului". (Apoc. 21; 26,27).
Generator al răului, satana exercită mari puteri să domine tot pământul. El știe că, nu trebuie și nu va lăsa să se “umple numărul neamurilor”. Această “Mare Taină”, o cunoaște vicleanul, și speră că-i va reuși diplomația. Desigur, el poate altera puterea voinței noastre, poate opri "Lumina" ca să-și împlinească menirea lui, ca antichrist! Dracul vrea ca tot omul să semene cu dracii și “posesia demonică” este sinonimă cu nebunia.
Dar, iată, cu noi este Dumnezeu și s-a arătat nouă. Și EL va cere de la noi și sângele nevinovat al altor popoare, care va trebui să intre și ele pe "Minunata Ușă" care s-a deschis deasupra pământului nostru Românesc? Oare, “Ușa”, până când ne mai așteaptă, deschisă?...

"Voi face Pământ nou și Lume nouă" zice Domnul

"Și cuvintele acestea au părut înaintea lor ca o aiurare și nu le-au crezut" (Luca 24; 11).
Și, dacă nu credem, și dacă nu alegem, “Binecuvântarea”, dacă nu recunoaștem noi, “oile turmei Sale, Glasul Păstorului nostru, Iisus, Mântuitorul" și nu-L vom primi, iată ce ne grăiește Domnul :
“Numai pe voi v-am cunoscut dintre toate neamurile pământului; pentru aceasta vă voi pedepsi pe voi pentru fărădelegile voastre”. (Amos 3; 2).
Iată, Sofia, aș avea multe de povestit despre bucuriile și necazurile mele. Știu, că mă citești pe site-ul “agonia”, dar rămân cu speranța, că-mi vei mai scrie și tu. Doamne ajută, să auzim numai de bine! Elisabeta.

Va urma.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!