poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1466 .



Albumul cu fotografii
personale [ Gânduri ]
O privire aruncată către amintiri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-06-11  |     | 



Din păcate aceasta ne-a mai rămas celor mai mulți dintre noi, câte un album de fotografii plin de amintiri și plin de poze din diverse momente ale vieții noastre, de cele mai multe ori plăcute, deoarece dacă acele clipe pe care le-am imortalizat nu ar fi fost nicidecum plăcute nu cred că am fi dorit să le mai păstrăm, deși sunt ale noastre. De aceea cred că orice om are un astfel de album prin care mai aruncă uneori câte o privire, ori de câte ori își simte îngreunată situația lui pe acest pământ.
Am și eu un astfel de album cu fotografii. Este un album care îmi trezește de cele mai multe ori amintirile prăfuite de vreme și timpul care a trecut peste ele și care s-a scurs atât de repede pe lângă noi. Iar în interiorul acestui album am diverse fotografii care pur și simplu mă fac să visez cu ochii deschiși, mă trimit parcă într-o lume transcedentală în care parcă nu există grijile și problemele cotidiene.
În momentul când privesc aceste fotografii parcă inima îmi devine o locomotivă. Sunt poze care îmi fac inima să tresară de bucurie ori de câte ori le privesc, de asemenea sunt alte fotografii care mi-o sfâșie, o crestează și apoi o rup parcă în bucăți. Dar oricum m-aș simți în acel moment, acestea sunt amintirile mele și nimeni nu mi le poate fura, nici un hoț, nici un politician prin taxele și impozitele lui aberante, nimeni, nimeni, deoarece sunt ale mele și le voi păstra bine acolo în subconștient și în acel album cu fotografii.
În acest album nemaipomenit am multe poze de familie prin care se poate observa cu ușurință trecerea anilor și bucuriile avute în acele momente trăite în acel cadru familial, poze cu diverse peisaje ale unor locuri superbe pe unde am fost în vacanțele și cutreierările mele de reculegere a sufletului, poze cu diverși oameni și culturi, poze cu mândre cu care am fost și am împărtășit diverse momente speciale din viața mea, poze cu oameni precum rude și prieteni care mi-au fost dragi și la care am ținut nespus de mult, dar care acum din păcate nu se mai regăsesc printe noi.
Dar oricum acestea sunt doar niște amintiri care de cele mai multe ori nu-mi dau pace și nu mă lasă să dorm liniștit. Amintiri ale trecutului care să-mi confere și mie șansa mea să privesc cu încredere spre viitor. Aceste amintiri frumoase dar totodată păcătoase mă prind parcă într-un laț vicios și într-o vâltoare dulce amară în care uneori fără să vreau parcă îmi doresc să intru și să fiu prins.
Din păcate aceasta nu o putem numi ca fiind viață cu adevărat reală, traiul nostru pe care ni-l dorim majoritatea dintre noi nu se rezumă numai la niște amintiri și albume prăfuite, pline de fotografii.
Din când în când mai trebuie să ridicăm uneori și capul plecat în pământ pentru a privi spre viitor și a încerca să facem o analiză scurtă a tot ceea ce ne așteaptă pe noi și pe urmașii noștri, dar pentru aceasta avem nevoie să ne trăim viața si existența noastră în prezentul acesta, exact așa cum ne-a fost el dat, uneori mai dulce, alteori mai amar. Da într-adevăr, uneori este bine să ne mai amintim și de istorie, să nu ne mai uităm doar la ceea ce avem pe moment în traistă, să nu ne mai complacem cu soarta aceasta de oameni amărâți și să nu ne mai bucurăm precum niște copii de toate nimicurile și pomeniile electorale, deoarece nimic în viața aceasta nu este gratuit.
Până la urmă trăim în prezent, iar gândurile noastre trebuie să avem grijă să ni le îndreptăm către viitor și nicidecum către trecut, ori de câte ori întâmpinăm vreo problemă în viață.
Prin urmare încercați să fiți niște persoane mai realiste, optimiste și care să-și dorească mult mai multe de la această viață și poate în cele din urmă veți reuși să învingeți toate prejudecățile și problemele pe care le veți întâmpina, indiferent de natura acestora.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!