poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1198 .



Deliana
personale [ ]
Copilăria-Partea IV

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lalely1567 ]

2009-06-08  |     | 



Vecinul de la apartamentul 2
Vecinul de la apartamentul 2 avea și el trei copiii cam de vârsta Dianei și pe care îi năucea în bătaie. Diana îl privea cu ură pe vecin când ieșea din casă cu cuțitul și rupea cu așa plăcere sadică o nouă nuia din gardul viu al blocului. Cât timp părinții lor erau la servici, copiii erau închiși în camera mică, ca nu cumva să strice persanele sau bibelourile din sufragerie.Îi vedea pe toți trei la geam când ducea gunoiul, se uita la ei cu milă. Ei se intorceau cu spatele și iși dădeau pantalonii jos, arătându-și fundurile. “Săracii au luat-o razna” iși zicea Diana.
După mulți ani Diana a aflat că vecinul murise intr-un stupid accident: pietrele pe care vecinul își pusese mașina ca să repare ceva sub ea, s-au răsturnat și mașina s-a prăvălit peste el zdrobindu-i pieptul.
Diana a știut atunci că s-a făcut dreptate și că cine chinuie alte ființe își va primi pedeapsa mai devreme sau mai târziu.

Caloriferul
Ușa apartamentului în care locuia familia Dianei nu era niciodată închisă, toți vecinii
(cu excepția unora cu care mama era in conflict din cauza Dianei și fraților ei, pentru că mama lor își apăra copiii, ca un animal de pradă puii) știau asta, ciocăneau la ușă și intrau.
Într-o duminică părinții Dianei și-au invitat toți prietenii la masă. Tatăl le propuse-se bărbaților ca până femeile pregătesc masa, ei, bărbații, să aerisească caloriferele din casă.
Copiii, în așteptarea mesei, erau toți în SMS-ul lui nea Vasile parcat lângă scara blocului, certându-se care să stea la volan.
La un moment dat Alin, fratele Dianei spune:
-Unde fuge nea Bațile?
Diana își ridică ochii de pe volan și îl vede pe nea Vasile fugind către capătul blocului iar mama striga din ușa scării după el:
- Fugi repede Vasile la centrala termică și spune-le să golească instalația.
Toți copiii au ieșit repede din mașină și s-au îndreptat spre ușa scării ca să vadă ce s-a întâmplat. Pe ușa apartamentului Dianei ieșea apa șiroaie iar femeile încercau cu mături, fărașe și tăvile mamei de prăjituri să dea un curs apei spre scări, Toți copiii se uitau cu gurile căscate la apa caldă care curgea râu pe scări împinsă de femei.
-Știți ce mă gândeam, le zice Diana copiilor, dacă ar închide ușa de la sufragerie, am face un bazin de înot în cameră și ne-am bălăci cu toții.
Încet, încet apa s-a oprit și Diana a putut intra in casă. Era o imagine dezolantă: pereții erau stropiți, tata și prietenii lui erau uzi leoarcă, mobila și covorul musteau de apă, iar masa… feliile de pâine erau fleșcăite, paharele și platourile cu tot felul de bunătăți erau pline de apă.
Diana dezamăgită și-a spus: “ În seara asta mâncăm răbdări prăjite”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!