poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1553 .



Pagina de jurnal
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ketanal ]

2005-07-26  |     | 



„F*** you, i don’t want you back.....”, se trezeste......era telefonul......era al doilea beep consecutiv, fata se ridica nervoasa din pat, se uita la telefon, hmmmm......”oare ce o vrea de la mine? E de abia 7 dimineata”. Cu telefonul in mana se gandeste ce sa faca.....intr-un final se decide sa trimita un mesaj ironic, ciudat.....nu primeste raspuns, nici macar un beep. „Eh! Lasa!”.
Urma sa fie o zi frumoasa, cerul era senin, si era cald afara, chiar prea cald pentru luna octombrie. Dupa dusul de rigoare, se imbraca si apoi pasii lenesi i se indreptau catre liceu. Pe drum aude iar telefonul, era un mesaj, un mesaj care anunta moartea unui prieten. A ramas socata, nu putea plange, nu putea vorbi.....dupa mult timp ajunse la liceu, era insa in aceeasi stare de soc, cineva o imbratisa, atunci incepu sa planga, colegii mai rautaciosi au inceput sa rada de ea, dar nimeni nu stia de ce a inceput sa planga asa din senin. A spus persoanelor mai apropiate ce s-a intamplat, cativa il cunosteau pe cel care acum nu mai era. „ Viata e perversa! Are chef de joaca, si dupa ce se plictiseste de tine de sterge cu buretele de pe pamant. Dar nu o sa-l stearga si din inima mea, este prea tanar! nu trebuie sa moara! E doar o gluma de prost gust, sunt sigura!”
Acum se auzi iar telefonul: „Alo! Saru’mana, nu stiu ce sa zic, imi pare atat de rau.....da, da o sa vin cu siguranta!”. Era mama celui de care viata si-a batut joc, anuntase inmormantarea. Intre timp, fata, numai la asta se gandea, si-si zicea ca Dumnezeu nu face decat sa ne invarta pe degete, si cand nu are ce sa faca, se gandeste: „Hai sa mai omor pe cineva”.
Dupa doua noapti de ganduri si reflectii asupra mortii si a lui Dumnezeu, venise ziua inmormantarii. Impreuna cu o colega, se invoise de la scoala si plecara catre locul in care aveau sa-si ia ramas-bun de la cel care le-a fost prieten. Au mers mult pe jos.......insa cand au ajuns in capatul strazii au vazut de la distanta o multime de tineri, erau prietenii „lui”, venisera sa-l conduca pe ultimul drum.....Era un peisaj macabru, toata lumea plangea, cu lacrimi sincere. Cateva babe carcotase, vorbeau la coltul casei, „saracu’ mama! Cat era de tanar! Asa i-a fost soarta!”, insa deodata se auzi o voce rasunatoare „Vine preotu’! iesiti din camera mortului, faceti loc!”. Atunci fata incepu sa tipe: „ Nu-i mai ziceti „mort”, Andrei il cheama, nu mai ziceti „era” pentru ca el este in continuare! Il urasc pe Dumnezeul care a permis sa se intample asta, nu-i corect!!!!!!!”, atunci prietena ei o lua in brate si incerca sa o calmeze.
Apoi se desfasura tot ritualul de inmormantare, era ingrozitor sa vezi cum un tanar, este acoperit de pamant, cum intra acolo si nu o sa mai iasa niciodata, moartea e cea mai proasta „inventie”.
„ Doamne! Nu-i lasa sa moara pe cei pe care ii iubim, lasa-i Doamne macar sa vada ce e viata cu adevarat! Lasa-i Doamne sa se bucure de prieteni, de iubire, si de ei!”


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!