poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3705 .



Ziariști români în cămașa morții
personale [ ]
LET THEM FREE !

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lory ]

2005-04-27  |     | 



Este ciudat pentru mine să constat că, uneori, sărbătorile noastre sfinte, sunt umbrite de evenimente triste și de cele mai multe ori purtând amprenta morții.
Cu mulți ani urmă, foștii dictatori, erau executați în seara de Crăciun. Acum, văd jurnaliști români pe cale de-a fi executați. După tot ce-am citit și-am vizionat, am înțeles că soarta lor se află în mâinile noastre. Cum așa? În ultimele 24 de ore ale ultimatului, ce mai putem noi face? Să ne-așezăm in fața televizoarelor așteptând caseta cu execuția?
Sondajele spun clar că ne dorim retragerea trupelor din Irak...atunci? Cei care au puterea s-o facă nu ne reprezintă pe noi?...
Știu că a face parte din NATO, nu e o glumă, azi vreau ceva, mâine îmi iau jucăriile și plec, dar mai știu și că am fi avut dreptul să refuzăm la implicarea în Irak, la fel cum au făcut-o alți membrii NATO. Dar, se pare că vrem să fim pe placul anumitor forțe, care oricum, ne vor primi în anticameră și se vor uita dacă ne-am curățat pantofii înainte de-a intra.
Într-o lună, autoritățile aveau timp de gandire, dar se pare că nu există soluții la problema spinoasă a vieții ziariștilor.
E Săptămâna Mare, mă rog Lui Dumnezeu să nu avem un Paște îndoliat și ouă roșii pe masă care să mă facă să văd pe coaja lor, sângele tinerilor jurnaliști români.
Așa a fost și cu morții din gara Atocha...ne-am îngrozit, unii, am plâns, și-apoi am uitat.

.......................................................

p.s. Dacă toată această poveste se va sfârși cu salvarea lor, tot am să simt bâiguiala autorităților ca o palmă pe obrazul meu de român, care nu prea valorează nimic în țara lui.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!