poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2094 .



Stări - file de jurnal
personale [ ]
1-2 Octombrie 1999

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vimp ]

2005-02-13  |     | 



Noaptea mută, putrezind a toamnă, m-a lăsat din nou în regăsiri dulci a unor vagi ecouri alegorice. O parte din mine este umbră iar cealaltă îngână un cântec trist al așteptării și fior de teamă.
Dacă ar fi un ceas să ticăie poate altfel secunda ar trece și timpul nu ar mai lăsa umbre deșarte risipite în gânduri ce trec și se uită pentru a nu ști că-mi aduc aminte. Dar aici e tablou pictat de mai demult de o mână fragilă ce nu a risipit culoare peste culoare, lasând contururi fixe și prinse în detalii stridente. Îmi țipă o umbră peste margini și atunci ating cu un gest nefiresc un timp care e același de acum, dar cu o altă imagine de parfum persistent îmbracându-mi mirosul.
Mai las să crească o lumină în adânc, pentru a prelungi culoarea ștearsă a unei umbre în care mă topesc ca o ploaie trecătoare de vară, ca apoi să las ecoul rece, ninsoare peste gândul meu. În colțul de suflet nepătruns îmi urlă un câine de durerea singurătății – s-a prelins o lună plină peste o umbră în doi.
Rămân mai departe privind în tablou, o bătaie de aripă mă trezește din uitare. Mă uit mai departe, privesc în afară. În față un chip mă privește fix și atunci nu mai știu unde e tabloul : înăuntru sau afară.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!