poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3950 .



La multi ani, iubire!!!
personale [ ]
pentru C.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lyd ]

2005-02-12  |     | 



La mulți ani, iubire! Să fii iubită și fericită! ... -asta este urarea cea mai des folosită, nu?
Dar eu îți zic: iubește și vei fi iubită!
Tot ce contează în viață este iubirea! dragostea necondiționată... dragostea dezinteresată....
Iubește cu toate simțurile tale, iubește-i pe toți, iubește fără să ții cont dacă ceilalți te plac sau nu. E greu... dar merită încercat!
Iubește-i și pe cei care te supără, care te uimesc negativ prin comportamentul lor și... continuă să vorbești cu ei. continuă să-i iubești. Dacă cineva te iubește îți va fi mereu alături (chiar atunci când nu te aștepți) și îți vei da seama de asta... da da. Vei ști.
Poate că cineva este chiar acum cu gândul la tine și îți scrie rânduri frumoase pe care doar inima sa le știe... Să nu te superi dacă nu le vei afla, poate niciodată! Gândește-te că tu, iubindu-i pe toți, îl iubești și pe el și el se știe iubit de tine...

Zâmbește! zâmbește oricui... arată compasiune tuturor! Mulți vor crede că ești... ciudată, dar... cine nu este? Ceea ce este important este ca tu să știi că iubești! Dacă tu știi acest lucru, atunci îl vei arăta și celorlalți. Iar când ei vor vedea asta... hmmm, e bine să ai răbdare și să le observi reacția și mai ales reacția ta.
E un sentiment minunat, un sentiment de împlinire să vezi că o persoană care se arată indiferentă, de fapt... te iubește...

Iubire dezinteresată... e atât de greu?
Iubirea te face să fii calmă, să fii stăpână pe tine, să fii indiferentă la răutățile lumii, să fii generoasă, să îi ajuți pe ceilalți oricând au nevoie și... mai ales să nu aștepți nimic de la ei... nu aștepta să-ți fie recunoscători pentru că le-ai spus o vorbă bună (care pentru ei va părea dată demult și cu timpul nesemnificativă).

Privește-i mereu în ochi și zâmbește-le! descoperi lucruri frumoase în privirea unei persoane... vei simți (poate) că îți citește în suflet ca într-o carte larg deschisă și... îți va rămâne întipărită acolo, poate pentru tot restul vieții... De multe ori te poți pierde în ochii celuilalt, dar... amintește-ți că... încă mai ai picioarele pe pământ! Nu toți își arată sufletul în privire! dar asta nu trebuie să te descurajeze!

Nu știu de ce îți scriu toate astea... dar știi ce? a fost o perioadă în viața mea... când am trăit aceste sentimente... (cred). Mi se par foarte departe acele vremuri și totuși... parcă a fost ieri.

Poți face minuni cu viața ta! Numai tu poți face asta!

Și încă ceva... încearcă să faci un pact cu tine însăți: să nu mai lași să se piardă nici măcar o lacrimă din ochii tăi frumoși, pentru că... alunecând lin pe obraz, se va simți singură și va striga după alta și tot așa până vor stoarce și ultima picătură de iubire din tine... Să nu-ți propui: "nu am să mai plâng niciodată!" Nu vei reuși. Mai bine spui: "nu voi mai plânge până la... sfârșitul lunii (sau alegeți o dată drept reper) și voi zâmbi mereu și nimic nu mă va face să mă întristez!" Încearcă!!!

E târziu acum și începe mâna să îmi scrie singură (bine măcar că pixul e nou)...

E târziu în noapte și a fost o săptămână obositoare, dar nu e târziu în viața noastră! Suntem tineri! Am venit pe pământ cu un scop: să iubim!
Dacă ar trebui să fim iubiți pentru a iubi... atunci nimic nu ar mai fi bine. Pentru că fiecare va aștepta câte ceva și nimeni nu va dărui poate nimic.
Dar iubește și... vei fi iubită!
Zâmbește și te vei bucura de un zâmbet!
Dăruiește mici bucurii și vei primi fericire!
Începe cu cei apropiați ție, dar nu-i uita pe cei de departe...

Acum știu de ce îți scriu toate astea!
*îmi doresc să fiu fericită... și pentru a fi fericită... trebuie să te știu și pe tine fericită...
*și pentru că... încă mai vreau acel sentiment minunat...

Nu aștept nici un răspuns la ce ți-am scris!!! Nici nu îmi doresc să amintim toate gândurile expuse aici. Sunt gânduri și sentimente unice (spuse în miez de noapte și scrise în zorii zilei). Așa că... mai bine să rămână în inima mea și în inima ta pentru totdeauna. Îmi doresc doar să încerci măcar să pui în practică ceea ce am scris, ceea ce ai citit.

Nu uita că cineva aici se gândește mereu la tine și te iubește mult și că nimeni și nimic nu va putea schimba acest lucru... oricâte piedici ar fi!

Deci: * iubește fără să aștepți nimic în schimb! și *iubește pentru a fi fericită!

"Când faci un bine cuiva, uită-l din ceasul acela,
iar când dobândești un bine de la altul, nu-l uita în veci!"


Mulți pupici dulci și o îmbrațișare caldă în plină iarnă!!! (și afară și în suflet)

Cu dragoste, Lyd.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!