poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3617 .



Mamă=monstru ?
personale [ ]
Romanian freaks-1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-01-17  |     | 



Unul din lucrurile care m-a fascinat totdeauna a fost imensul egoism al părinților. Este ceva atavic, formidabil. Este un egoism multivalent-în cea mai mare parte constructiv. Un părinte ar fi în stare să omoare pentru copilul lui- altfel specia umană s-ar fi stins de mult.
Există însă și fațete mai puțin plăcute ale egoismului. Și una din cele mai puțin plăcute fațete este dorința de a zămisli cu orice preț. Este și cazul doamnei profesor universitar de 67 de ani care a născut recent.
Un lucru absurd. Năucitor. Termenul de "Romanian freak" întâlnit în ziarele occidentale mi se pare prea blând pentru această creatură- și pentru medicii care au ajutat-o să aducă sarcina la bun sfârșit. Și pentru biserica (care o fi aceea) de care ține această femeie pentru că în materialele apărute se menționează că este credincioasă.
Este o crimă împotriva naturii. Lăsând deoparte legendele biblice cu Sara care a procreat la o vârstă înaintată- nicăieri nu se întâmplă așa ceva. De ce ? Pentru că, în mod normal există un ceas biologic, ceas care ticăie nu numai pentru corpul nostru ca întreg ci și pentru fiecare celulă. Practic-ținând seama de legătura indisolubilă dintre mamă și copil- copilul acela a fost alimentat cu ieșirea din Crematoriul "Cenușa".Nu va fi un copil sănătos. Nici unul din medicii care au apărut în presă n-a menționat nimic în legătură cu acest lucru. Nu are cum să fie un copil sănătos. Etica medicală- la nivelul minim- ar fi trebuit să-i împiedice pe acești medici să o asiste pe mamă. Din păcate, ei s-au complăcut în postura de părinți ai lui Frankenstein. Chiar unul din ei afirma că va trimite o comunicare în acest sens-ținând seama de minunea grozavă pe care au făcut-o. O minune "împotriva naturii".
Este o crimă împotriva copilului. Și aici apare marele, imensul egoism al mamei. Stupidul egoism- dorința neapărată- trecând peste cadavrul propriului ei copil- de a fi mamă.Acel copil este un copil jertfit-pentru o prostie imensă. Există o serie de factori care pot justifica această afirmație.În primul rând factorul biologic. Un copil se maturizează în cel mai fericit caz la 16-18 ani. La acea vârstă temerară monstru/mămică va avea 80. Singur- acest argument ar spune totul.Copilul va avea nevoie de multiple legături intime cu mama. De la laptele matern- și n-aș vrea să fiu foarte scârbos și să aduc aminte de bancurile cu sânii care se înnoadă la spate- și până la necesitatea de a se simți ocrotit, apărat- și ar trebui să fie un copil foarte rezistent să nu înebunească văzând-o pe acea femeie lângă pătuțul său.
Există însă multe altele- de exemplu factorul psihologic. Dacă acea femeie nenorocită ar fi trecut înainte pe la psiholog (un psiholog bun) i s-ar fi spus că suferă de o tulburare gravă de personalitate. Dacă această tulburare s-ar fi manifestat doar prin strângerea în brațe a unei păpuși considerată copil- ar fi fost nevinovată. Când această tulburare înseamnă să distrugi viața unei ființe nevinovate doar ca să te simți tu mămică- este de condamnat.
Existau zeci de soluții- cea mai simplă-adopția- pentru ca acea persoană să poată avea urmași în timpul potrivit. Imaginați-vă prima zi de școală a micuței X cu mama sa de 74 de ani de mână. Imaginați-vă prima dragoste- cu mama de 81 de ani povățuind-o . E sinistru. E grotesc. E dezgustător. E atât de românesc!.
Unul din cele mai interesante etaloane de apreciere a unei țări o reprezintă numărul de știri despre ciudații proprii. Cu cât țara are mai mulți ciudați cu atât e mai bine să te ferești de ea. America nu se pune- e locul ideal pentru toți ciudații planetei. Tare mi-e teamă că România va intra însă pe un loc fruntaș în freak-o-meter!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!