poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3032 .



Minima moralitate
personale [ ]
Un material pe un site, același material pe alt site...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-01-13  |     | 



M-am întrebat și continui să mă întreb Care este statutul unui text personal,înscris pe Internet ? Cine poate spune că textul respectiv este copyright al unui site sau al altuia ?
La manifestările științifice la care-am participat exista totdeauna un așa numit copyright form care avea această menire- să particularizeze o anumită lucrare pentru o anumită manifestare. Ar fi normal să existe așa ceva și pe Internet ? Ar fi normal ca un anumit text, postat pe www.poezie.ro să nu se regăsească, decât ca și clonă eventual (cu mențiunile de rigoare) pe alt site ?
Am avut surprize în acest sens. Îmi plac polemicile în mod deosebit așa că, pornind de la o polemică apărută pe site am navigat până la www.clubliterar.com. Ce mi-a plăcut la clubul literar ? Aspectul grafic. Ce nu mi-a plăcut ? Mai multe. Să luăm numai două aspecte.
În primul rând, site-ul este un fel de Metro unde se intră numai cu legitimație de intrare. Adică, eu, persoană onorabilă nu mă pot înscrie pe acest site decât dacă mă recomandă cineva. Bullshit !Sau poate plăcerea proprietarului-dar îmi amintesc din polemica de unde am plecat că un anumit domn se plângea de "cenzorii" de pe poezie.ro. Ei bine, aici nu există cenzori ci pur și simplu nu ai acces decât dacă te iubește un membru vechi. Care și el poate să aibă gusturile lui mai bune sau mai proaste- pentru că nu există nici Eminescu și nici Arghezi pe acel site -deci ne-am întors la pasul 1-cel cu subiectivitatea selectorului. Numai că, spre deosebire de www.poezie.ro care este o structură democratică, perfectibilă, clubul literar este un cerc elitist.Mă rog, fiecare cu ce-l doare-și aici s-ar putea găsi anumiți prieteni care să spună că strugurii sunt acri. Nu e cazul-dar mi se pare ciudat să nu poți să fii membru decât cu recomandare.
Al doilea lucru care nu-mi place este faptul că site-ul respectiv repetă anumite materiale de pe acest site. Dacă repetiția se datorează autorului (în cazul nostru dl.vexatu)-rușine lui ! Materialele "Comandă socială" și "Început de secol" au apărut întâi pe acest site. Și clubul literar nu precizează nimic că aceste materiale ar fi apărut întâi aici. E o chestiune de moralitate, sincer. Și aș fi dezamăgit ca dl.vexatu, un așa de înverșunat combatant să fi adoptat chiar una din cele mai urâte moravuri ale vremii trecute. Ar fi un bun exemplu că nu trebuie să te uiți la ce spune popa-ci la ce face el.
Am fost cam dezamăgit de site-ul "drepților" fugiți sau strecurați din www.poezie.ro. SIncer să fiu, nu merită!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!