poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2080 .



Eugen Gălățeanu și viitorul președinte
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-11-20  |     | 



Și așa, dragii mei, stând la gura sobei-fierbinți- din Manchester și gândindu-mă cu nostalgie că duminica viitoare ar trebui să votez și eu ,m-am gândit cu și mai multă nostalgie cum ar trebui să arate un președinte ideal, apud Eugen Gălățeanu.Iată câteva idei.
1.Să vorbească bine românește. Să nu folosească clișee. Să nu folosească limba de lemn.
2.Să uite de problemele globale ale omenirii. Există probleme reale- și punctuale, care pot fi rezolvate, în România.
3.Să nu-și dea cu părerea în public pentru nici un fel de subiect pe care nu-l stăpânește cel puțin la nivelul unei licențe.De la agricultură și până la navete spațiale, trecând prin economie să se lase pe mâna consilierilor pentru declarații publice.
4.Să fie simplu și fără fasoane. Am mâncat alături de Chirac (ne despărțeau două mese) în 1998 la un restaurant lângă primăria Parisului. N-a evacuat restaurantul și nici nu i-a controlat până la Cornu pe toți cei aflați acolo. A venit cu 4-5 colaboratori (sau poate bodiguarzi), a mâncat (parcă vițel)și a plecat. Fără fasoane.Fără girofar. Și nici măcar nu era un local de fițe.
5.Să nu fie...hmm...jenant. Dacă nu stăpânește o anumită limbă străină, să n-o folosească.
6.Să nu se îmbrace ca un ciclu și nici ca un mafiot. Să ceară sfatul consilierilor de imagine.Dacă nu are, să-i angajeze.
7.Să fie văzut cât mai puțin posibil la TV și în presă. Preferabil de două ori-la inaugurare și când părăsește funcția. Accept și un mesaj de anul nou-dar nu mai mult!!
8.Să se ocupe de problemele sociale. E lucrul cel mai important pe care poate să-l facă ca președinte-fără să enervezep e nimeni.Să lase toate atribuțiunile care nu-i aparțin celorlalte organe.
9.Să nu fie prost de demn.Important-de maximă importanță-e să intrăm în UE în 2007. Dacă pentru asta trebuie să vindem o autostradă-fie.
10.Să-și orienteze politica externă la cea a UE.America e departe. Idealiștii care-și închipuie că vor face pe Gică Contra și vor trăi pe banii unchiului SAM se înșală.
Vise...Eh, și va veni și dimneața de după alegeri și iar ne vom trezi cu mâna în oliță...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!