poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4247 .



Statul fascist Romania
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-07-05  |     | 



Este Romania un stat fascist ? Raspunsul este evident, a.Locul unde se vede acest lucru cel mai pregnant este vama.
Vama romaneasca poate servi drept model oricarui dictator din trecut, prezent si viitor. Ai un parinte ramas acasa. Te gandesti sa ii cumperi ceva, de obicei un fleac.Cumperi respectivul fleac, il expediezi, asa cum e normal, nimeni nu te intreaba nimic.Pana la posta, in Romania.
-Trebuie sa platiti n lei. Merita sa vezi figura batranelului sau batranicii, bucurosi si emotionati ca au primit un ceva de la copilul sau nepotul lor atunci cand afla asa ceva. E cumplit. Dar vamesul SS roman nu se dezminte.
-Legea e lege. Nu conteaza ca s-a platit marfa la expeditor, nu conteaza ca s-a platit expeditia (care in mod normal trebuia sa ajunga acasa) nu conteaza nimic-trebuie sa platiti-nu aveti bani, nici o problema-vindem noi ce aveti.
Vrei sa trimiti in Romania ceva in strainatate.Poate vrei sa trimiti ceva personal-oricum nu intereseaza pe postas- aiurea! Orice expediere trebuie sa vina deschisa pentru control .Cu ce drept, tu slujbas nenorocit, urmas al kapo-ului din Auschwitz imi controlezi mie pachetele ? Cu ce drept iti bagi tu degetele in ceea ce e al meu ? Cu ce drept hotarasti tu ce am eu voie sa trimit si ce nu ? (nu e vorba de droguri sau arme-nu ! Nu poti sa trimiti o prajitura.)
Atata timp cat vom avea o specie de insecte nesuferite care sa se uite peste umarul nostru de cate ori trimitem sau primim ceva in strainatate; atata timp cat vom depinde de avizul acestor taratoare pentru a primi dreptul nostru-Romania este un stat fascist.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!