poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2606 .



Să nu-ți faci chip cioplit...
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2007-05-14  |     | 



Nu sunt un om bătăios din fire. Nu sunt nici măcar agresiv, sunt pur și simplu un leneș. De aceea, când prietenul X a strigat la mine "Cum, nu vii la miting ?" am ridicat din umeri. Ce miting, domnule ? "Nu înțelegi", m-a zgâlțâit X, "soarta democrației este în joc". Ei aș, soro. Ne invadează cineva, cumva ? "Tu ce politică faci ? " m-a întrebat revoltat X. Politica de a-mi fi mie bine fără a-i deranja pe alții. Mi-e suficient. Prietena Y -ca urmare a unor vechi și nebuloase (era să scriu sexuale) favoruri și-a permis să mă sune. "Hai la miting, să-l apărăm pe Z, victima castorilor care ronțăie poporul- sau doar lemnele poporului, cel mai pur, mai curat și mai anti-ciudat". Dacă dl.Z e așa de bun, de ce trebuie să-l apăr eu ?
Suntem, fie că ne bucură fie nu- într-o democrație funcțională. Democrația presupune niște instituții. Pământul e plin de oameni de neînlocuit, îngropați la doi metri ca morcovii. Instituțiile supraviețuiesc. mai bine, mai rău. Asta e menirea lor.
Snoava populară cu jocul de fotbal etc. revine destul de frecvent în aceste zile. Cei care o promovează uită că jocul este jucat de 22 de jucători. Dacă publicul intră peste ei atunci nu mai e joc- pur și simplu.
Idealismul în politică este cea mai mare porcărie. Cu toții suntem oameni-iar aleșii noștri sunt o oglindă a noastră- mai bună sau mai rea, dar o oglindă. Am copiat la teze- pot să condamn parlamentarul care a băgat două bile de aceeași culoare în urnă ? Îmi câștig existența prin diverse expediente- pot să îi cer senatorului să facă altceva ? O lume ideală, cu oameni cinstiți și cu o țară ca soarele de pe cer s-a terminat urât de tot. Să nu ne facem chip cioplit și să judecăm cinic- dar ine pentru noi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!