poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2990 .



Doi \"tâmpiți\" de români
eseu [ ]
Cum ne iubesc cei care ne conduc...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2007-02-04  |     | 



Doi "tâmpiți" de români sunt arestați de trei luni în Irak. Ministerul de Externe consideră cazul minor. Ministerul (și ministrul) de Externe au lucruri mult mai importante de făcut. Ministerul de Externe n-o să-și pună el mintea cu doi "tâmpiți" de români- nu e treaba lui. Treaba inteligentului și simpaticului nostru ministru de externe (una din cele mai mari dezamăgiri) este să participe la reuniuni și banchete, să vorbească o engleză impecabilă și să contribuie la întărirea axei București-Washington. Ministrul nostru de externe este prea bun pentru poporul român. De aceea ciocoismul lui de gard de mahala este și regretat de PLD.
Doi "tâmpiți " de români au fost arestați de americani într-o bază din Irak pentru că fotografiau. Nelu și Adrian probabil că au semnat o declarație că au citit regulamentul intern al bazei și că nu...mă îndoiesc că regulamentul intern al bazei X din Irak există și în limba română. Ar trebui să fie un document de peste 20 de pagini, scris cu litere mărunțele și conținând termeni străini până și unui ofițer american. Regulamentul intern al bazei, în afară de partea despre cum să te adăpostești și unde, n-are nici un fel de haz- mă îndoiesc că un om normal al rezista să îl citească pe tot- el este gândit de către deștepții de avocați ai Pentagonului astfel încât armata americană să nu poată fi târâtă în nici un fel de proces. Mă îndoiesc că Nelu și Adrian au citit tot documentul. Ei au semnat ca primarul pentru că le făceau cu ochiul banii.
O bază militară este ceva extrem de plictisitor. O demonstrează și rata sinuciderilor reale sau eșuate de 15% în armata americană, din Omaha și până la Urali.Nelu și cu Adrian au încercat să își acopere timpul cu ceva. Să ia o amintire pe niște aparate amărâte de fotografiat. Dar au fost prinși.
Aș vrea să văd creierul ofițerului american care i-a anchetat și i-a ținut trei luni închiși pentru spionaj. Cred că , pe lângă acest om colegii lui din Guantanamo sunt niște genii. Mr. officer X s-a uitat la Nelu și Adrian și a văzut doi spioni sângeroși. Acești oameni au fost închiși, degeaba, trei luni. Aliatul nostru , dl.Sam ne-a tuflit o flegmă în freză, așa, de plăcere. Noi suntem prea mici și prea umili, să trăiți, mai trageți una, o înghițim .
Ce rost mai are relația diplomatică cu SUA atunci când SUA îți ține doi oameni închiși degeaba ? Ce rost mai au toate ploconelile și limbile inter-atlantice pe care le trag anumiți politicieni ? Doi cetățeni români au fost închiși pe degeaba- li s-au răpit trei luni din viață. Autoritățile române se scarpină în fund. Ele nu se înjosesc pentru doi "tâmpiți" de români.
Dacă britanicul X, huligan dovedit, este arestat în țara Y la ora 20.00 și ambasada UK-ului află la ora 21.00 de acest lucru, la ora 22.00 ambasadorul UK este la Ministrul de Interne al țării Y iar la 22.30 iese cu dl.X pe poarta închisorii. Este un drept pe care îl dă pașaportul britanic- chestia aceea cu coroană pe copertă. Poți să fii cunoscutul sugrumător Jack- dacă ești arestat în străinătate ambasada te va scoate de la închisoare în 24 de ore- acesta este un drept al cetățeanului britanic. Dacă acest lucru nu se poate- deși până și în Thailanda există cauțiune- și se asigură asistența juridică la cel mai înalt nivel.
De câte ori în aceste trei luni ministrul nostru (cu m mic) a intonat cântări despre glorioasa alianță româno- americană ? De câte ori a elogiat SUA ?
Morala este tristă. Suntem exact ca pe vremea stăpânirii turcești- niște nevolnici care nu știu decât să se frece de papucul sultanului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!