poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2457 .



Þara abrutizată
eseu [ ]
Încotro mergem când nu ne îndrumă nimeni ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-08-22  |     | 



Mineri.Moroșeni. Moți. Moldoveni. Olteni.Bucureșteni.
Căcău, Rachiu de găinaț, horilcă, frecție Diana.
Crime, violuri. Crime, violuri. Fratele îi dă în cap fratelui pentru o bucată de pământ. Tatăl bagă furca în copii. Sora cade pe stradă de beată ce e- la 15 ani.
Crime, violuri, incesturi. Statistici ale MMSSF arată că peste 15% din populația rurală a trecut printr-o formă sau alta de incest. Fratele se culcă cu sora, părinții cu copiii.
Mineri.Moroșeni. Moți. Moldoveni. Olteni.Bucureșteni.
Căcău, Rachiu de găinaț, horilcă, frecție Diana.
Născut dintr-un viol sau un incest, învățat de mic să bea- pentru că așa e normal aici/acolo, slugă de la 5 ani, trimis cu oile/vacile/caprele, retras de la școală pentru că "ce le trebe'școală atâta ?".Căsătorit la 18 ani. Mort la 35-40 de ciroză.
Viața reală în România este ca bețiva satului, despuiată și ridicolă, lipsită de orice sens.
Viața reală este față de viața din telenovele sau viața VIP-urilor ca o uliță desfundată la marginea orașului, nepietruită niciodată, lăsată de izbeliște de toți primarii.
Viața reală pute. Peste 3 milioane de români- deci peste jumătate din populația activă a țării se află în procese.
Viața reală pute. Nu poți decât să simți o milă imensă pentru toate aceste ființe umane care nu au înțeles sau nu vor înțelege niciodată cum e să trăiești ca un om.
Nu poți decât să simți o durere imensă pentru copilul care n-o să ajungă niciodată să învețe să scrie sau să citească. În schimb își va începe ziua cu pahare mari de căcău.
Prin anii 90 se găsise soluția ideală pentru toate- dl.Severin a găsit-o - toți românii să devină întreprinzători, să-și deschidă afaceri și ne va merge foarte bine.
Ce bine ne-ar merge dacă măcar majoritatea românilor ar învăța să fie oameni, să se spele măcar o dată pe zi, să nu se îmbete ca porcii, să aibă un rudiment de cultură.Am fost în Moldova acum o lună cu o echipă de sociologi de la Școala Superioară de Administrație din Franța. Un caz tipic dintr-un sat. Mamă la 30 de ani, cu 8 copii. Beată în permanență- cu concubin cu tot. Copiii cresc ca animalele pe câmp, din mila sătenilor. Cele două fete mai mari de 14 și 15 ani au început și ele să bea. Și să facă copii- au deja 2 fiecare. Nici unul din copii nu a fost nici măcar o zi la școală. Nici unul din copii nu va merge la școală. Familia- ca multe altele din zonă- are o istorie de etilism- cel puțin jumătate din strămoși morți "de ficat".
România 2006. Încotro ?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!