poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3709 .



Dar scriitorii când?
eseu [ ]
Nu numai ziariștii trebuie să aibă VOCI CURATE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Propi ]

2006-08-15  |     | 



Tineretul idealist, minoritatea care vrea sa sfințească locul, este puternic impresionat de demascarea dnei Muscă, nu crede ca dl Patriciu, ca liberal finanțând PSD dar și activități culturale, va avea de suferit și se întreabă acum dacă pentru importantul obiectiv care a fost Școala de la Păltiniș se poate scrie deja o carte despre rețeaua de urmărire-influențare (evident una amplă), având în vedere și speranța că dl Pleșu, ca membru CNSAS neagreat inițial de dl Patapievici, va fi manifestat preocupări în elucidarea acestui mister cutremurător.
Totodată, tineretul visează la a fi încurajate și Uniunile de creație să adere la demersul VOCI CURATE, dat fiind faptul că scriitorul român, mai ales de la Eminescu la Eliade, este un influent formator de opinie, iar un șef de Uniune tocmai a fost detronat pe motive de turnătorie datorită adevăratei noastre doamne, Doina Cornea.
Dar totu-i vis când pe site-ul României Literare editorialul din 8 ianuarie 2003, al dlui Nicolae Manolescu, "Imposibila lustrație", te convinge că securitatea avea "cadre bine pregătite, numai șefi de promoție", ea "ne-a salvat de comunism, și a preluat apoi puterea politică și pe cea economică" și "din punct de vedere economic, cei mai mulți dintre acești oameni sunt capitaliști convinși și pariază fără ezitare pe economia de piață; din punct de vedere politic, ei n-au nimic contra pluralismului ori a democrației în măsura în care nu le lezează interesele materiale", la care aprecieri se adaugă, bineînțeles, imposibilitatea de a se trece peste opreliștile tehnice!

O scrisoare unei femei care cade este doar o lovitură... mediatică, menită uitării, iar istoria intelectuală se face la momente potrivite, cum a fost la 1977 momentul Goma și al Văii Jiului. Și nu le poți rata fără compromiterea autorității Cărturarului în aceasta țară. Tineretul idealist, minoritatea care vrea să rămână și să sfințească locul, recitește aiurit cum doamna Mona Muscă, deplângând moartea lui Alexandru Paleologu, in Jurnalul Național (Un senior al liberalismului, 060905), își amintește începuturile carierei politice proprii astfel: "Fiecare ședință a PAC-ului era un soi de cenaclu, o bucurie a spiritului, o sărbătoare a inteligenței. Nici nu putea fi altfel, câtă vreme aceste ședințe erau prezidate de Nicolae Manolescu, iar in jurul mesei se regăseau oameni precum Dan Grigore, Mihai Șora, Stelian Tănase, Stere Gulea, Mircea Ciobanu, Ștefan Augustin Doinaș, Călin Anastasiu și, firește, deloc în ultimul rând, Domnul Alexandru Paleologu." Chiar așa, nici unul dintre acești sensibili domni n-a mirosit nimic? se va pune firesc întrebare despre inteligență și intelighenție dacă bulgărele de zăpadă al adevărului se va topi în loc să crească, tocmai în acest moment în care foștii noștri aliați germani ne dau exemplara pilda a spovedaniei semnate Günter Grass.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!