poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1407 .



Nu am făcut nici un minut poliție politică...
eseu [ ]
Aceste minciuni care ne guvernează- 1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-08-12  |     | 



Doamna senator zâmbește frumos. Doamna senator este foarte convingătoare atunci când vrea. Doamna senator zâmbește frumos. Doamna senator este o persoană cultă, educată, o adevărată doamnă, chiar și pentru standardele occidentale, nu numai pentru cele românești.
Doamna senator nu înțelege. Pur și simplu nu pricepe că nu te poți face puțin frate cu dracu'. Așa cum nu poți să fii puțin om.
"Nu am făcut nici un moment poliție politică...".Doi moderatori, oameni de foarte bună calitate se uită la doamna senator perplecși. Își bate joc de ei sau așa este ea ?
"Ați semnat un angajament cu Securitatea ?" "Credeți că ne-ați putea reprezenta în Parlamentul UE cu acest angajament care atârna ca sabia lui Damocles asupra dvs. ?"
Doamna senator zâmbește frumos și gesticulează energic. Nu a făcut nici un moment poliție politică. Ea doar a dat informații asupra studenților străini pentru bunul mers al lucrurilor. Pentru ca natura să fie mai natură, norișorii mai norișori și soarele să strălucească.
Hassan A. -fost student sirian în anii 70'. A mărturisit într-o seară unui coleg kuweitian că nu-l mai suportă pe președintele Siriei , urăște dictatura clanului Assad. Doamna senator și-a făcut doar datoria. La fel ca și Securitatea care avea legături frățești cu securitatea siriană. Hassan A. a fost expulzat într-un Decembrie urât din România. Surpriză- nu în Grecia, așa cum l-au păcălit- ci direct la Damasc. Acolo unde-l așteptau.
Ignar T. era un student croat liniștit. Poate prea liniștit. Și pentru că era croat - și pentru că avea un unchi în Detroit căruia îi scria regulat- omul îi trimitea bani de buzunar- UDBA-securitatea lui Tito a venit într-un Martie senin și l-a luat.Fără unchiul său croat- care era ustaș dar era și cetățean american și a făcut scandalul de rigoare- Ignar T. n-ar mai fi fost văzut niciodată.La arestare avea 80 de kg. Atunci când agenții poliției politice titoiste i-au dat drumul pe aeroportul din Atena avea 40.
Omar M. l-a vorbit de rău pe președintele Mubarak. Omar M. nu făcea parte din nici un fel de partid islamic. Omar M. a terminat facultatea în România și și-a găsit apoi o bursă la Boston College. Omar M. nu a fost lăsat să plece la bursă. Omar M. și-a găsit doar un serviciu de bibliotecar la circa 200 de km de Cairo.Sunt doar trei dintre studenții străini care îi păstrează o recunoștință veșnică doamnei senator.
Doamna senator nu înțelege. Ei erau niște străini, nu ? Doamna senator n-a turnat niciodată români de-ai noștri. Doamna senator nu a stricat niciodată viața românașilor noștri.
Ce ne pasă nouă- dacă plouă ? Doamna senator nu a făcut nici un moment poliție politică. Doamna senator are o față senină de copil. Doamna senator nu este vinovată de nimic.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!