poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1147 .



Imbogatiti-va existenta
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [TreiFoi ]

2006-06-21  |     | 



Imaginati-va ca lumea e plata.
Da. Lumea e plata pentru ca matematicienii au spus ca e. Au inventat domnule conceptul de Brane de la MemBrane. Traim cu totii pe o foaie. O foaie bidimensionala unde patetica noastra existenta se desfasoara cu viteza luminii. Ca doar mai repede nu se poate iar mai incet ar insemna ca nu o traim la Maxim, nu? Si universul asta penibil al nostru nu e singurul. Nu.
Mai exista numeroase foi paralele cu a noastra. Universul nostru obtuz si stupid e multiplicat la infinit. Pardon, nu exista infinit. Mintea lor ingusta si opaca a spus ca universul e finit. Uitasem. Si totusi nu puteam sa concepem ca universul are limite nu? Trebuie sa mai fie ceva out there nu? Dar unde? Chiar atat de mic sa fie universul. Nu conteaza ca pana la urmatoarea galaxie daca mergi cu viteza luminii faci cateva milioane de ani. Nu. Conteaza doar sa iasa la calcul. Numarul a dat cu zecimale, si nu trebuia. Hai sa mai gasim ceva.
Doamnelor si domnilor, sunteti ingusti. Cum de sunteti ingusti? Pai traiti doar in 4 dimensiuni cand exista 11. Vai! Cat ati pierdut pana acum. Ati irosit atatea dimensiuni. Nu ati trait viata la maxim. Va dati seama cat praf s-a pus pe celelalte 7 dimensiuni. Va rog sa le ocupati in cel mai scurt timp.
A, am uitat sa va spun ca 6 dintre ele sunt la nivel subatomic, dar asta nu o sa ne opreasca, nu? Probabil ca va intrebati unde e a saptea. Sa nu indrazniti sa contraziceti calculele. Trabuie sa fie si a saptea. Nu stiu unde, dar trebuie. Vom reface calculele si o sa ne dati dreptate. Minti inguste.
Probabil ca veti dori sa vedeti dimensiunile astea ca sa va convingeti sa dati buzna odata si acolo si sa va inbogatiti existenta. Pai se lucreaza in prezent la un accelerator de particule care va demonstra existenta acestor dimensiuni. Cat costa? Pai bani nu sunt importanti la o asemenea descoperire nu? Ganditi-va numai la cate resurse si bogatii sunt in celelalte dimensiuni. Nu conteaza ca acum miliarde de oameni sunt sub limitele saraciei si ale demnitatii, conteaza ca nu putem trai in ignoranta doar in 4 dimensiuni. Trebuie sa mergem unde nimeni nu a fost vreodata.
Vom reveni cu detalii dupa o scurta pauza publicitara...
Va ajung din urma saracia, ignoranta, prostia, dezastrele si poloarea, veniti cu noi in celelalte dimensiuni.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!