poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2533 .



Ambuscada
eseu [ ]
Reversul medaliei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Caesar Iulius ]

2006-06-02  |     | 



Este un termen extrem de parșiv! Și nu întâmplător am afirmat acest lucru!
În ce constă de fapt? Este extrem de simplu de dedus!
Dar să încerc mai întâi să explic proveniența sa lingvistică. După părerea mea, s-ar identifica din franțuzescul ,, en bouche tombe”, sau pe românește spus, ,,cade pară mălăiață în gura lui nătăfleață”.
Poate vă dați cu ușurință seama că am început, în realitate un aprig război împotriva Șefului spurcăciunilor, însuși Întunecimea sa Satana, care pentru a-și spori armata încearcă prin orice metode să ademenească pe simplul muritor, să- I cadă în plasă, precum o nevinovată insectă în capcana unui păianjen, numai că acesta din urmă are un rol bine determinat, fiind extrem de util, mai ales că el face parte dintr-un lanț trofic, proprietate a sincerei Naturi, pe care Însuși Atoatecreatorul a înzestrat-o în acest sens. Rolul său este deosebit, mai ales că Ea are menirea de a menține Echilibrul vital al tuturor ființelor vii, de origine animală sau vegetală, indiferent că sunt micro sau macroscopice.
Este imperios necesară intervenția mea, ca narator al acestui fenomen, având în vedere faptul că, supărarea mea se evidențiază lesne deoarece, dacă în Lumea celor ce nu cuvântă guvernează Legea junglei- ,,Mănâncă pentru a nu fi mâncat”, în lumea noastră, a ființelor cu rațiune, noi oamenii, antagonic funcționează sloganul, ,,Oare când moare capra vecinului”!
Nu stimați creștini, cei care sper că pe lângă faptul că aveți teamă de Dumnezeu, aveți și un respect deosebit, ar trebui să fiți în permanență treji și conștienți că viața noastră este Darul dat nouă de El și noi avem datoria morală de a-l ornamenta numai cu fapte bune, descrise în lucrarea ,, O altfel de horă”.
Revin cu descrierea instrumentelor folosite de Necurat, în a- și recruta noi oșteni pentru a-și extinde aria de expansiune împotriva armatei ce este aleasă de tine Doamne, pentru a menține crezul că numai prin a-ti ajuta semenul, dacă se poate mai mult ca pe tine însuți, vom reuși să însămânțam astfel în conștiința copiilor noștri aceeași ștafetă cu titlu nobil de testament în care să rămână pe vecie, întru Eternitate Mesajul Tău Cel Sacru prescris în Veșnicie, ,,Să piară tot Amarul zidit din preacurvie”!
Odată cu desprinderea Omului de celelalte ființe de origine animală, Tu Doamne înzestrându-l cu Rațiune, N-ai Încercat decât să Numești de altfel un trimis Al Tău care să mențină acel Echilibru, de care am amintit mai devreme, dar speculantul principal a profitat de acest lucru (Spurcăciunea supremă-îngerul renegat de Tine) și s-a și pus pe lucru pregătindu-și terenul prin crearea de ,,teatre de operațiuni, un evident și cel mai adesea vizitat fiind acela al crâșmelor de orice conotație (de la banca din parc, birt, bodegă până la cele mai luxoase localuri categorisite pe cifre romane), unde, sub influența alcoolului, se pun la cale cele mai de neînchipuit, uneori, orgii, plecând de la o banală ceartă până la crimă, iar cei care sunt mai ,,slabi de înger”, își pun capăt zilelor, trecând astfel ca noi recruți în armata Satanei.
Voi rezuma acest text prin a mă referi la complexitatea noțiunii de Ambuscadă, descriind-o ca pe o soluție, în sensul pozitiv al cuvântului, prin mesajul, rugămintea, implorarea, chiar, să încercăm, frați creștini, să propovăduim Binele prin toate mijloacele ce ne stau la îndemână, dându-i o lovitură ,, pe n.v.’’, Împielițatului, prin simplul refuz, dar hotărât în a ne mai lăsa ademeniți de plăcerile ispititoare de orice natură oferite ,,acum 30% gratis’’,lăsându-l cu ochii în soare când nici nuS-ar aștepta la așa ceva chiar dacă am greșit prea mult în viață, dar să nu uităm niciodată că există mereu Acel Unic Dumnezeu, care prin Bunătatea Sa ne Va Ierta, așa cum și –a iertat și tatăl pe fiul său risipitor[ ]

Iulian Nistor
Vaslui, 06 Mai 2006
P.S: Apropos: ,,Nu uitati niciodata ca daca astazi este urat afara, maine se poate intampla sa fie Soare si un timp excelent, dar se poate intampla sa fie si invers! V-ati gandit la aceste variante?1''

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!