poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 19306 .



karma de fiecare zi - extras 1
eseu [ ]
Carmen Harra - Everyday Karma

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Carmen_Harra ]

2008-06-20  |     |  Înscris în bibliotecă de Radu Herinean



A trăi călăuzit de Legile Universale

Oamenii care și-au accesat codul spiritual sunt mai evoluați, și-au învățat mai multe din lecțiile de viață, au mai multă înțelegere de sine și nivele mai înalte de percepție. Sunt mai înțelepți, au un nivel de maturitate, de armonie și de perfecțiune în gândirea și acțiunile lor. Își trăiesc viețile încercând să creeze pace; s-au reconectat la partea divină din ei și trăiesc în acord cu ea. Acești oameni sunt conștienți de Legile Universale, care ajută în creșterea spirituală și care ajută spiritul să atingă Nirvana, nemurirea și eliberarea de karmă.

Eu am aflat prima oară de Legile Universale de la bunicul meu (spiritul destrupat al lui Octavian Goga – n.n.) și ele sunt, într-un fel, un ghid ce ne arată cum să trăim. Legile Universale sunt create să ne ajute să ne îndreptăm spre perfecțiune și să ne conectăm la Inteligența Universală. Dacă acționezi în afara lor îți vei crea dezechilibru și suferință. Există multe Legi Universale, dar mă voi focaliza asupra acelora care cred că sunt mai importante.

1. Legea Karmei: Aceasta este cea mai importantă lege. Menirea acesteia este să te ajute să atingi armonia și echilibrul în viață. Prin intențiile tale, gândurile, emoțiile, cuvintele și faptele tale creezi karmă. Pentru a trăi în perfectă armonie trebuie să-ți rezolvi karma. Trebuie să decizi tu însuți ce trebuie să înveți pentru a-ți rezolva karma și în ce stadiu e karma ta.

2. Legea Înțelepciunii: înțelepciunea este a ști ce ai puterea să schimbi și ce nu. Este a folosi suferința ta ca pe o cale de a învăța despre tine însuți. Vei experimenta mai
putină durere în viață, vei învăța lecțiile mult mai liniștit și îți vei preveni și rezolva problemele mai ușor, odată ce capeți înțelepciune. Cu înțelepciune și răbdare orice problemă karmică poate fi rezolvată.

3. Legea Evoluției: Singura cale de a dobândi înțelepciune este evoluția spirituală. Cu toții trebuie să ne ridicăm deasupra emoțiilor și a ego-ului nostru și să evoluăm în direcția sufletului. De obicei, asta se obține prin multe greșeli și eșecuri. Dacă nu înveți din greșelile tale, dacă nu
te străduiești să păstrezi direcția sufletului departe de ego și emoții, vei trăi în întuneric și suferință.

4. Legea Energiei Vibraționale: Suntem cu toții energie care este în continuă mișcare, iar spiritul, care trăiește în noi ca energie, nu moare niciodată. Nimic în univers nu e fix, totul este în permanentă transformare și asta ne include și pe noi cu viețile noastre cu tot.

5. Legea Unității: Avem o conștiință și o conștiență colective și fiecare dintre noi ne influențăm unul de altul. Suntem cu toții parte din marele întreg.

6. Legea Iubirii: Suntem aici pentru a ne iubi unul pe altul, nu pentru a ne urî, nu pentru a ucide. Iubirea este răspunsul la orice întrebare, este cel mai important element al fiecărui proces de vindecare. Oamenii au devenit extrem de confuzi în a ști ce este iubirea - dar nu există decât o singură iubire adevărată: iubirea necondiționată. Cu iubirea necondiționată te vindeci pe tine și îi vindeci și pe ceilalți.

7. Legea Abundenței: Universul a fost creat astfel încât fiecare să aibă tot ceea ce are nevoie. Din nenorocire, lăcomia a creat nevoi peste măsură și a creat un dezechilibru în lume și mulți oameni trăiesc într-un loc al neajunsurilor, departe de abundență. Cu toții am fost meniți să trăim într-o stare de abundență și să ne bucurăm de tot ceea ce ne trebuie, fără limite. Abundența nu înseamnă numai a avea “lucruri”, înseamnă a avea bucurie și fericire și a ajunge să ne cunoaștem pe noi înșine și să ne savurăm viața.

8. Legea Ordinii Divine: Există o ordine divină în univers, un plan divin. Totul este plănuit și este sub control divin, chiar dacă nu pare așa întotdeauna. Dacă trăim în ordinea divină, în loc să ne ghidăm după legile “fabricate” de oameni, vom trăi în abundența divinului. Dumnezeu știe mai bine; ceea ce poate părea o pierdere azi, va fi un câștig mâine, învață să spui atunci când lucrurile nu ies așa cum ți-ai dorit: “Cedează și lasă-l pe Dumnezeu”, (un corespondent în limba română ar putea fi “Facă-se voia Ta Doamne, nu a mea”- n.t). Puneți-vă toată încrederea în ordinea divină.

9. Legea Recunoștinței: O parte importantă a evoluției noastre este să învățăm să fim recunoscători pentru tot ce avem, un lucru pe care cei mai mulți dintre noi nu-l facem. Nu lua orice ca și cum ți s-ar cuveni. Fii recunoscător pentru fiecare lucru minunat, mare sau mic, din viața ta.

10. Legea Armoniei: Universul este menit să fie în perfectă armonie și pace. Dacă nu-l vedem în felul acesta și simțim că universul este haotic, dacă nu-i recunoaștem perfecțiunea, suntem obligați să trăim într-o stare de frică și să cauzăm marele haos pe care mințile noastre l-au creat. A respecta armonia înnăscută a universului înseamnă să trăiești călăuzit de Legile Universale; înseamnă să nu ucizi, să nu minți, să nu urăști, să nu furi, înseamnă să trăiești pe un tărâm al iubirii și al divinului.

11. Legea Manifestării: Tot ceea ce gândești se manifestă în realitate. Cu 300 de ani în urmă filosoful Descartes spunea: “Gândesc, deci exist”. Felul în care gândim crează realitatea noastră. Gândurile se transformă în fapte, iar faptele noastre devin ceea ce suntem.

12. Legea Detașării: Suntem aici, pe Pământ, pentru o perioadă limitată de timp, așa că nu ar trebui să ne atașăm prea mult de nici un lucru material sau de o persoană fizică. Atașamentul puternic crează un dezechilibru energetic și vei trăi după egoul sau emoțiile tale. Singura cale de a rămâne în echilibru este a fi în perfectă legătură cu divinul.

13. Legea atitudinii: Chiar dacă nu poți controla tot ce ți se întâmplă, poți controla reacția ta, poți controla atitudinea ta. Nimic nu te poate răni mai tare decât propria-ți atitudine negativă. Felul în care te tratezi pe tine și îi tratezi pe ceilalți, precum și situațiile din viața ta
crează karmă.

14. Legea acceptării: Orice lucru căruia îi opui rezistentă te face să suferi. Să opui rezistentă înseamnă frică; acceptarea este armonie, Nu încerca să schimbi ceea ce nu poți. Căci, adesea, la ce te opui, aceea devii.

15. Legea Dualității: Există două forțe care lucrează în univers, yin și yang, energia masculină și feminină, și avem nevoie de ambele pentru a trăi în armonie. Există, de asemenea, bine și rău, armonie și haos - există mereu o tensiune a opuselor. Cheia este să nu lași tensiunea să devină distructivă, să nu permiti forțelor și tensiunilor negative să-ți rupă echilibrul.

16. Legea Trinității: Fiecare dintre noi suntem zămisliți din trei elemente: trupul, mintea și spiritul. Trupul este controlat de ego; mintea este controlată de intelect; și spiritul este controlat de suflet. Piramida este un exemplu al legii trinității. Are trei vârfuri și este simbolul stabilității. Cele trei părți ale trinității trebuie să lucreze la unison și în armonie.

17. Legea Atracției: Ceea ce ești, aceea vei atrage către tine. Dacă ești negativ, vei atrage mai multă negativitate. Dacă te temi de ceva, acel ceva va apărea în viața ta, așa că, trebuie să-ți elimini teama. Lecțiile pe care trebuie să le înveți ți se vor înfățișa, le vei atrage. Calea de a atrage binele este să fii bun. Calea de a atrage iubire, este să fii iubire.

18. Legea Divinității: Fiecare dintre noi avem divinitatea înăuntrul nostru. Când devenim conștienți de faptul că suntem divini, putem începe să acționăm într-un fel care să reflecte această divinitate.

19. Legea Ciclurilor: Toate viețile noastre sunt alcătuite din diferite cicluri. Când ai parcurs un ciclu, va începe altul. Un ciclu durează îndeobște între 9 și 12 ani, și există 4 sau 5 cicluri majore în viața fiecăruia. Fii conștient unde te afli, în care ciclu. Evenimente majore ca mariajul, moartea unui părinte, nașterea unui copil sunt părți ale ciclurilor și crează momente de cotitură întru ajutorarea ta pentru a atinge un nou nivel de conștientă.

20. Legea Destinului: Destinul este ceea ce îți este menit să experimentezi aici; este suma experiențelor de viață și a lecțiilor pe care le înveți de-a lungul drumului tău. Fiecare dintre noi are destinul său și trebuie să și-l îndeplinească.

21. Legea Dharmei: în hinduism și budism se folosește cuvântul “dharma” pentru ordinea fundamentală a tuturor lucrurilor. Nu înseamnă nimic mai mult decât faptul că individul trebuie să se comporte în acord cu Legile Universale, cu ordinea divină. Aceasta este misiunea noastră fundamentală, să ne aliniem cu divinul. Dharma și karma lucrează mână în mână. Karma noastră va fi determinată în funcție de măsura în care trăim în concordanță cu dharma.

Câți dintre noi trăim în fiecare zi astfel încât gândurile și acțiunile noastre să reflecte purele intenții ale sufletelor noastre? Dumnezeu știe, și vreau să spun, Dumnezeu chiar știe, că nici unul dintre noi nu e perfect. Totuși, perfecțiunea există în Lumea Invizibilă și este menirea sufletelor noastre să se străduiască întru acea perfecțiune.

Când trăim strict după legile omenești, suferim. Când trăim călăuziți de Legile Universale ne vindecăm karma.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!