poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4521 .



Între mine și lume
eseu [ ]
Aforisme si maxime Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2008-05-09  |     | 



1.Gândirea mea ce reflectă concepte iridescente înglobează în structura ei gândirea pozitivă a umanității.

2.Sufletul meu este alcătuit din sufletele tuturor oamenilor, căci rezonează la suferința omenirii și vibrează la fericirea ei.

3.Plictiseala așteaptă nimicul să se multiplice într-un timp dilatat, este o nerăbdare de a te acomoda cu tine însuți și o neputință de a te bucura de lucrurile și întâmplările mărunte ale vieții.

4.Acutizată, letargia se transformă în durere ce piere doar prin activitate.Apatia cronică creează din inerții gânduri moarte, iar indispoziția pe care o naște atacă fragilă distracție.

5.Privirea este un sculptor invizibil ce modelează perfect formele obiectelor și cerșește în orbi simțul văzului destrămat în întuneric.

6.Între mine și lume privirea își întinde suprafața, iar dimensiunea ei cuprinde tot ceea ce fotografiază încontinuu ochiul de-a lungul întregii vieți.

7.Scânteie ce se-aprinde în raționamente, gândul transfigurează ideile în momente personale și pictează cu penelul cugetului, în culori specifice fiecărui om, o realitate cuprinzând lumile proprii prin care se mișcă fiecare individ.

8.Gândurile sunt entități invizibile și impersonale ce capătă contur prin vorbe și își lasă amprentele specifice prin cuvinte.

9.Gândul pozitiv capătă o forță ce înlătură în om efectele anormalității, absurdității și fragilității ontologice.Gândul negativ este un vector de putere distructivă secționând luciditatea în punctele ilogicii și inoculând în eu substanța depresiei.

10.Nu sunt decât un vers din marea poezie a lumii, cu dimensiunea perenă întinsă de la începutul nesfârșit până la sfârșitul neînceput, vers ce poate fi interpretat într-o infinitate de moduri.
Nu sunt decât un cuvânt universal din toate limbile existente, în care locuiesc și ale cărui spații încerc să le extind de la o zi la alta prin cunoaștere.
Nu sunt decât un zbor în spirale, frânt înspre moarte, însă orientat mereu înspre sine, din marea plutire prin atmosfera vieții.
Nu sunt decât un sunet ce încorporează toate stările sufletești, din marea simfonie a lumii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!