poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2204 .



Pentru tine
eseu [ ]
Crom

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nilgunik ]

2007-11-27  |     | 



E vorba de un semicerc pe care trebuie sa-l continui cu pasi lati si razleti, sa poti concepe o raza calda si interminabila. Iti dai seama de asta cand iti vezi bratele prea departe de trup si te invalui in aburi de vata continui ce iti orneaza sistemul de axe. Nu arunci priviri in urma pentru ca asa te-a invatat regula succesului. Dificilul prim-pas pentru care iti aduni fortele precum iti incarci arma inainte de tragere, te face sa cre(e)zi o iluzie. Nu e greu. Si iti modifici buzele in semicerc, te bucuri exhaustiv si iti vezi efectul intr-o secunda. Se intinde o cromatica vesela si primitoare ce te ademeneste asemenea unei tarte fructate. Obtii ce iti doresti facand abstractie ca ti-a luat cam cat un cer instelat. Treci la faza urmatoare pentru ca vrei sa apara luna printre micile alte astre. Cartusul nu iti este suficient deoarece nu te-ai inarmat cu protectie. De aici, cobori trepte generale. Eviti, te pui subiect, oscilezi ramanand cu pasii laterali alungiti si extremitatile tale se flambeaza. Stii sa fugi pentru ca nu ai timp de greseli. Cand rasare soarele te vad cum cronometrezi razele reci din seara precedenta; posibil vrei un viitor scurt stiut. Dar natura te prinde in jocul ei de culori acre, grav fiind ca nu iti cere sa inveti pentru proxima ocazie. Motivele sunt tot atat de evidente si necunoscute asa cum ploaia se manifesta sub forma de picuri calzi sau cristale ermetice.
Si din 12 ore reusesti undeva la 2 treimi in conditiile in care jumatatea ti-a fost deja brodata. Ajungi sa te multumesti caci involuntar iti arogi drepturile jocului. Ti-e teama sa mai faci un contur pentru ca te dezamagesti din esecuri; fara sa se intoarca inspre tine macar pentru un ajutor minim; efectul bumerangului este zero.
Desparti inceputul de final si te dozezi in particule omogene. Eventual iei suita de cuvinte frumoase oferite de mine ca matrita ca o succesiune iremediabila de surasuri binevoitoare. Eu iti cant momentul in versuri, eliptic, dar sonor si te invit sa respiri nisipul dulce.
Dar pentru ca eu te vad ca o insiruire de lumini vesele, imi promiti involuntar ca vei lua masuri sa nu mai vezi timpul decat reversibil si inutil; si vopseste-ti griul tau, caci ti-a revenit ideea referitoare la radacinile personale.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!